Copilăria lui Tibi Ușeriu, ultramaratonist. Cum a ajuns copilul ținut în grajd și hrănit cu bătaie să participe la cele mai dure maratoane din lume
Copilăria lui Tibi Ușeriu a însemnat tot ce poate fi mai traumatizant pentru un copil.
Tibi Ușeriu, alergător de anduranță și ultramaratonist, are o pasiune care, văzută din fotoliu, cu telecomanda în mână, pare nebunie curată: participă și chiar câștigă cele mai grele ultramaratoane din lume, desfășurate în condiții inumane: nopți cu -40 de grade Celsius, vânt de peste 80 de km pe oră, dureri, oboseală extremă, degete degerate, halucinații. Sunt experiențe în timpul cărora, practic, se luptă cu moartea. Ce îl determină să facă asta? De unde atâta rezistență în fața suferinței? Să fie de la bătăile crunte luate în copilărie de la mama, bunicul, unchii sau profesorii lui? Să fie din vremurile în care trăia din jafuri armate și fugea de poliție? Din experiența celor 10 ani de petrecuți într-o închisoare de maximă securitate cu cei mai duri infractori ai Europei?
Dacă prezentul lui Tibi Ușeriu este spectaculos, trecutul întrece orice scenariu de film. A fost bodyguard pentru un interlop sârb, a înșelat naivi la alba neagra în Gran Canaria, iar la 22 de ani a început să comită jafuri armate în Germania și Austria. După 3 ani a fost prins, a evadat din două închisori, așa că a ajuns în una de maximă securitate, din Germania, unde a stat timp de 10 ani, alături de cei mai temuți infractori din Europa.