Sari direct la conținut

Acţiune fulger de control a ITM în Centrul vechi al Capitalei. Amenzi de peste 240.000 lei aplicate

HotNews.ro
Centrul Vechi - Bucuresti, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Centrul Vechi - Bucuresti, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 241.500 de lei, în urma unei acţiuni de control efectuată în noaptea de vineri spre sâmbătă în Centrul Vechi al Capitalei, în săli de jocuri de noroc şi în restaurante, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).

„Acţiune fulger în Centrul vechi al Capitalei: Muncă la negru în săli de jocuri de noroc şi în restaurante. Inspecţia Muncii, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a efectuat noaptea trecută o acţiune de control în Centrul Vechi al Capitalei, pentru prevenirea şi combaterea încălcării legislaţiei incidente şi sancţionării faptelor de natură contravenţională. În urma controalelor efectuate, inspectorii de muncă au descoperit 13 lucrători prestând muncă nedeclarată (din care 11 fără contract de muncă şi două prestând activitate peste durata timpului de muncă prevăzută în contractul de muncă cu timp parţial) şi au aplicat amenzi în valoare de 241.500 de lei”, notează MMSS într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

De asemenea, într-un restaurant, au fost identificate cinci persoane organizate aparent ca o „formaţie artistică”, acestea declarând că nu au nicio relaţie contractuală cu unitatea comercială respectivă, ci cântă doar pentru bacşiş.

Urmează ca, după prezentarea documentaţiei de către angajatorii la care controlul nu a fost finalizat pe loc, să fie verificate şi alte aspecte care ţin de aplicarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, precizează reprezentanţii ministerului.

„Ca autoritate de control cu atribuţii de verificare a respectării reglementărilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, suntem conştienţi de responsabilitatea socială şi rolul care îi revin Inspecţiei Muncii în combaterea fenomenului muncii nedeclarate. Având în vedere contextual actual, în care incidenţa muncii nedeclarate tinde să capete noi forme de manifestare şi să se extindă în tot mai multe sectoare de activitate, ne străduim ca, prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie, însemnând campanii de control permanente, în cât mai multe domenii de activitate şi sancţionarea riguroasă a cazurilor depistate, dar şi campanii de informare şi de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în privinţa riscurilor la care se expun, să descurajăm această practică nocivă, cu consecinţe sociale şi economice foarte grave”, a declarat Mihai Nicolae Ucă, inspector general de stat adjunct, într-un comunicat al Inspecţiei Muncii remis sâmbătă presei.

ARHIVĂ COMENTARII
Elfu • 2024-03-05 11:39:35
ar trebui recuperat ceva bani de la manageri si dati afara fara posibilitatea de angajare la stat (asta intr-o tara normala) AVAS era actionarul majoritar la un moment dat ... (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului) si asta spune multe.
0 15
RobertRO • 2024-03-05 11:41:57
Este timpul ca Avioane Craiova sa isi recunoasca ceea ce este evident: incompetenta. In doi ani nu doar nu au livrat 10 avioane, dar nici macar unul nu este finalizat. O prima masura ar fi ca toti cei din management (de sus pana jos) sa fie dati afara si inlocuiti cu altii. Pe criterii de competenta, nu de relatii sau sinecuri. Daca nici aceasta masura nu da rezultate intr-un termen scurt, atunci fabrica ar trebui desfiintata. Nu are niciun sens sa platim bani publici pentru rezultate nule.
0 14
un_moftangiu • 2024-03-05 11:44:58
Este un lucru mai degraba obisnuit in lumea echipamentelor militare avansate. Incepand cu Rusia si terminand cu SUA intarzierile in aceste programe sunt absolut obisnuite. Tehnica evolueaza foarte repede si ceea ce pare acum ca este top peste 5 ani la inchiderea proiectului deja este fumat. Si mai sunt si altele. Important este sa continui sa existi in aceastra industrie extrem de competitiva. Nu sunt multe tari care construiesc avioane de lupta chiar si la nivelul celui de antrenament.
11 0
Dartanian , Dacu' Liber • 2024-03-05 12:19:13
Si in tot timpul asta batalioane de bugetari paraziti isi incaseaza lefuri babane & sporuri & prime de succes ... Trai neneaca , pe banii babachii ... ( babacu' , Domeniul Privat , sireacu ...) S'apucara si oltenii sa faca aveoane ... Nota . Baa, numiti baaa fabrica la singular ! : Fabrica de Avion Craiova !
0 15
Tutea • 2024-03-05 12:20:35
Mulțumim USL. "Siguranță și încredere!"... doar în ce nu are legătură cu statul român.
0 12
Inapasevedeinvers • 2024-03-05 12:54:42
Se mai numea si Fabrica de Avion - Craiova
0 5
rsbl • 2024-03-05 12:56:02
Statul la Stat
0 7
Niciaici • 2024-03-05 14:07:33
amuzant articol, dar si mai amuzant este cum oamenii care comenteaza aici chiar trateaza subiectul de parca ar fi ceva serios :))
4 0
Gambeta • 2024-03-05 22:01:30
Interesant este că nu se ia nici o măsură punitivă. Au tocat aia 20 de milioane de euro și tot ce "au livrat" până acum au fost niste vorbe goale. Cum este posibil să se plătească în avans 30% din valoarea contractului fără nici o livrare, test etc. când termenul minim de plată la stat este de 30 de zile de la data recepției? Iar recepția durează în cazul produselor complexe cum sunt și aceste avioane. Nu e suficient să îl arăți pe calculator. Trebuie verificate îndeplinirea tuturor cerințelor din caietul de sarcini. Adică testarea tuturor sistemelor. Cum este posibil d-lor gradați?! De unde ia statul înapoi banii dați dacă impotenții de la Craiova se declară depășiți de situație?
0 1
INTERVIURILE HotNews.ro