VIDEO Ciolacu, întrebat despre retragerea lui Cîrstoiu: Cred ca nu putem merge mai departe dacă nu lămurește acuzațiile. Să explice bucureștenilor
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns, miercuri, întrebat despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că „abordarea cea mai corectă” este ca medicul să organizeze o conferință de presă în care să explice toate acuzațiile care i se aduc: „Cred ca nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații”. Amintim că HotNews.ro a scris că în timp ce era manager la Spitalul Universitar de Urgență București Cîrstoiu a continuat să ofere consultații la clinica privată deținută de soția sa.
Ciolacu a făcut aceste declarații într-o conferință de presă susținută în Qatar, unde a mers împreună cu mai mulți miniștri.
„Primul pas e să țină această conferință si cred ca nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații”
Întrebat dacă s-a pus problema retragerii din cursă a lui Cătălin Cîrstoiu, liderul PSD a spus că „abordarea cea mai corectă” ar fi ca medicul să organizeze o conferință de presă în care să răspundă acuzațiilor:
- „În momentul de față eu cred că abordarea cea mai corectă după ce decizia Coaliției a fost ca domnul doctor Cîrstoiu sa fie candidatul comun pentru Primaria Capitalei este ca domnul dr. Cătălin Cîrstoiu să facă o conferință de presă și să răspundă la toate acuzațiile.
- Nu am avut această discuție de retragere nici cu domnul Ciucă, nici cu domnul Cătălin Cirstoiu. Am avut discutii în Coaliție, cum și dumneavoastră aveti in redactii privind anumite lucruri sesizate. E normal că am avut aceste discutii cu staff-urile tehnice si cu oamenii politici din Coaliție. Nu am avut o discuție punctuală de a retrage pe cineva sau de a veni alt candidat.
- Primul pas e să țină această conferință si cred ca nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații”.
„Dânsul trebuie să explice aceste lucruri, aşa cum a explicat şi Clotilde Armand”
Chestionat dacă dr. Cîrstoiu ar trebui să dea aceste explicații în coaliție, Ciolacu a spus că explicațiile ar trebui date bucureștenilor:
„Trebuie să explice bucureştenilor, pentru că nu mie trebuie să îmi explice. Dânsul trebuie să explice, fiind candidatul coaliţiei, bucureştenilor în ceea ce priveşte aceste acuzaţii. Eu sunt premier şi sunt co-preşedinte al unei coaliţii împreună cu domnul Nicolae Ciucă. Nu sunt nici judecător, nici specialist de la ANI. Dânsul trebuie să explice aceste lucruri, aşa cum a explicat şi Clotilde Armand – a luat bani de la primărie în timp ce era primar”.
(De la minutul 5.00)
Ciolacu a subliniat că medicul nu și-a depus candidatura încă, iar „până atunci trebuie să țină o conferință de presă să lămurească toate aspectele”.
„Domnul Cîrstoiu nu este trimis în judecată. Nimeni nu a trimis un organ de cercetare penală, ceva în ceea ce îl priveşte pe domnul Cîrstoiu. Nu riscăm nimic, fiindcă nu şi-a depus candidatura. Până atunci, domnul Cîrstoiu trebuie să ţină o conferinţă de presă să lămurească toate aspectele. Eu nu sunt nici procuror, nici judecător, nici inspector ANI, eu sunt om politic, nu eu iau decizii în justiţie şi nu comentez o decizie a unui magistrat. Pentru că l-am desemnat pe domnul Cîrstoiu, e corect să iasă în public să explice. Momentan nu a dovedit nimeni că a luat vreun ban sau că a încălcat legea”, a mai spus liderul PSD.
Liderii Coaliției, întruniți luni într-o ședință de urgență la guvern, au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să rămână candidatul PSD-PNL în cursa pentru Primăria Capitalei, discuțiile având loc în contextul investigațiilor HotNews.ro, care a scris că, în timp ce era manager la Spitalul Universitar de Urgență București, medicul Cîrstoiu a continuat să ofere ilegal consultații la clinica Anemona deținută de soția sa.
Patru pacienți au povestit pentru HotNews.ro cum au ajuns să plătească sume de sute și de mii de lei la clinica Anemona. Doi dintre ei se operaseră la Spitalul Universitar la dr. Cătălin Cîrstoiu, iar schimbarea locului de tratament de la stat la privat s-a făcut prin mesaje de la rezidenți. Un altul îl căutase pe medic la stat și a fost îndrumat la privat, tot prin mesaje, pentru un consult la Anemona. Toți patru mărturisesc că, ajunși la Anemona, au fost consultați sau tratați de dr. Cătălin Cîrstoiu. Ei au oferit redacției mesajele și documentele de plată.
- INVESTIGAȚIE Mesajele de WhatsApp prin care pacienții dr. Cătălin Cîrstoiu erau direcționați de la spitalul de stat către clinica privată a familiei
Întrebat, luni, într-o conferință de presă despre scenariul tot mai vehiculat privind retragerea din cursa pentru Primăria Capitalei, candidatul PSD-PNLCătălin Cîrstoiu a spus că s-a înscris „într-o luptă” și că va „merge până la capăt”. Cătălin Cîrstoiu a acuzat „un jihad public” la adresa sa: „Pentru ce, nu înțeleg”.
CITEȘTE ȘI:
- EXCLUSIV – DOCUMENT: „Administrator e socrul. Administrator e mama”, a răspuns Cătălin Cîrstoiu, acuzat de incompatibilitate într-un raport al Corpului de Control al Guvernului, pentru că a fost manager la stat și medic la propria clinică privată / Raportul, băgat la sertar, e publicat de HotNews
- INVESTIGAȚIE „L-am căutat pe doctorul Cîrstoiu. De la Spitalul Universitar mi-au indicat să merg la clinica ANEMONA, unde Cîrstoiu m-a consultat și am plătit 750 de lei. Vă dau scrisoarea medicală de la ANEMONA, cu parafa lui Cîrstoiu. Și factura, care mi-a venit de la altă firmă!”
- DATE OFICIALE: Clinica familiei Cîrstoiu, unde managerul a spus că făcea „formare de specialiști și rezidenți”, nu este acreditată să pregătească rezidenți sau să furnizeze educație medicală continuă
- VIDEO „M-am întâlnit cu doamne în parc, poate că am dat consultații private și acolo”. Cătălin Cîrstoiu, întrebat de HotNews de ce numele său apare și pe teste Covid din clinica familiei sale, dacă el spune că nu a consultat pacienți acolo