Sari direct la conținut

VIDEO Ciolacu, despre strada surpată la Slănic: „Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?” / Prefect: Aș vrea să ne ferim să facem aprecieri / Sunt doar păreri

HotNews.ro
Marcel Ciolacu , Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu
Marcel Ciolacu , Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

​Prim-ministrul Marcel Ciolacu a dat de înțeles vineri că strada din Slănic s-a surpat din cauză că a fost construită peste o mină, dar că statul român a intervenit imediat. Totodată, premierul a părut deranjat că a fost întrebat despre situație: „Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”

  • „S-a făcut un drum peste o mină. Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine? Acolo s-au dat nişte autorizaţii de când s-au făcut acele drumuri. În schimb, am văzut reacţia statului român şi a situaţiilor de urgenţă în care au intervenit imediat. Am văzut cum a intervenit Prefectura. S-au mutat 42 de familii, s-au găsit soluţii. Aia am văzut. Dar nu-mi cereţi să ştiu unde…De exemplu, în Râmnicu Sărat, în judeţul Buzău, erau nişte hrube de pe timpul lui Brâncoveanu şi s-a lăsat drumul. Iertaţi-mă. S-a intervenit şi acolo. Am vorbit cu domnul Raed Arafat, am ştiut toate lucrurile în timp real”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, chestionat despre situaţia de la Slănic Prahova, unde o stradă s-a surpat şi a apărut un crater adânc de doi metri, vineri la Parlament, potrivit News.ro.

Prefectul de Prahova face apel la prudență privind avansarea de păreri privind cauza surpării

La rândul său, prefectul județului Prahova face apel la „evitarea aprecierilor” în ceea ce privește surparea străzii din Slănic la puțin timp după ce premierul Marcel Ciolacu a spus că șoseaua surpată în Slănic Prahova a fost construită peste o mină.

„Aș vrea să ne ferim să facem aprecieri. Este posibil ca cei 20 de cm să fie dintr-o reașezare ulterioară. Zilele următoare vom face o comparație”, a declarat prefectul de Prahova.

„Oamenii vor sta evacuați atâta timp cât prin evacuare considerăm că sunt în siguranță”

„Am auzit tot felul de supoziții. Nu știu. Pe luni vom avea acest răspuns vizavi de dinamica terenului, nu de cauze. Unii spun că avem un tunel, alții că sunt lucrările de gaze, sunt doar păreri. Fac un apel la prudență”, a mai spus prefectul Emil Drăgănescu

Joi, o porţiune din carosabilul străzii 23 August din oraşul Slănic s-a surpat. Zona surpată se întinde pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, iar adâncimea craterului este de circa doi metri.

Încă de joi, autorităţile au montat în zona afectată senzori care să indice dacă se produc noi mişcări ale terenului.

Până acum 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate. Două familii au fost adăpostite la pensiuni din localitate, cu care autorităţile publice locale au încheiat un

Strada de la Slănic s-a tasat cu încă 20 de cm de joi până vineri dimineață

Terenul continuă să se taseze sub strada 23 August din oraşul Slănic au anunţat, vineri, autorităţile din judeţul Prahova.

  • „În contextul evoluţiei situaţiei de urgenţă din oraşul Slănic, judeţul Prahova, dorim să informăm opinia publică că, în urma măsurătorilor efectuate în această dimineaţă, s-a constatat o accentuare a tasării terenului cu aproximativ 20 cm. Situaţia este monitorizată continuu, iar personalul specializat contractat de Primăria Slănic efectuează măsurători pentru a transmite aceste informaţii expertului tehnic în domeniul Rezistenţei Mecanice şi Stabilităţii Terenului de Fundare a Construcţiilor şi a Masivelor de Pământ (Af). De asemenea, echipele operative ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române sunt prezente la faţa locului pentru asigurarea măsurilor din aria lor de competenţă şi vor rămâne în dispozitiv atât timp cât situaţia o va impune”, a transmis, vineri, printr-un comunicat, Instituţia prefectului judeţului Prahova, potrivit News.ro.

Situaţia este monitorizată continuu, iar personalul specializat contractat de Primăria Slănic efectuează măsurători pentru a transmite aceste informaţii expertului tehnic în domeniul Rezistenţei Mecanice şi Stabilităţii Terenului de Fundare a Construcţiilor şi a Masivelor de Pământ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro