Sari direct la conținut

10 motive pentru care Paștele este mai mișto decât Crăciunul

HotNews.ro
Paște sau Crăciun?, Foto: Shutterstock
Paște sau Crăciun?, Foto: Shutterstock

Paște sau Crăciun? Voi ce ați alege din cele două?

Îmi amintesc că, atunci când eram copil, cel mai mult iubeam Crăciunul. De fapt, nici nu știu cât înțelegeam eu din semnificația lui, dar faptul că exista bătrânul acela cu barbă și cu costum alb-roșu, mă făcea să investesc toate sentimentele în Sărbătorile de iarnă.

Lucrurile nu mai stau la fel azi și am mult mai multe motive să iubesc Paștele mai mult decât Crăciunul.

1. Paștele e primăvara și poți să faci grătar la iarbă verde

Nu e ca la Crăciun, să stai numai în casă sau să ieși, dacă ai noroc de zăpadă, la săniuș până li se învinețesc buzele copiilor. Nu stai să tragi de sanie, apoi să umpli caloriferele la întoarcere cu salopete, geci, mânuși, ghete. Nu, de Paște poți să mergi la iarbă verde, să faci grătar, copiii se pot juca în voie și pot chiar să doarmă afară, deci n-ai niciun motiv să te grăbești acasă.

2. Poți să pleci în vizită pe principiul ”eram în zonă”

Știți cum e de Sărbători, toată lumea e cu mesele întinse. Dacă nu faci parte din categoria gospodinelor care mută munții din loc și-i gătește să-i pună pe masă, atunci poți pleca liniștită la plimbare și îți poți suna rudele să le urezi toate cele bune chiar când ești prin zona lor. Știți cum sunt oamenii când primesc telefoane cu urări, mereu își exprimă dorința unei întâlniri: ”Poate ne mai vedem și noi!”. Acela este momentul în care poți spune că ești în zonă, ați ieșit la o plimbare că e frumos afară și, mai mult ca sigur, te vei alege cu o invitație. Eu n-am făcut asta niciodată, dar mi se pare un scenariu extraordinar.

3. Vopsim ouă pe care le mâncăm, nu ne uităm la ele ca la brad

De Crăciun, totul se învârte în jurul bradului: cât costă, de unde luăm, arficial, natural, în ghiveci etc. Cunosc câteva cupluri care erau gata să ajungă în pragul divorțului cu această ocazie. În fine, ideea e că facem bradul și apoi ne uităm la el. Ne uităm până trece Crăciunul și atunci ne ia lehamitea desfacerii pomului. Ei bine, de Paște vopsim ouă și nu doar pentru decor. Le spargem și le mâncăm. Asta investiție!

CITEȘTE CONTINUAREA PE TOTULDESPREMAME.RO

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro