Sari direct la conținut

Povestea „câmpului tactic” al generalului SRI Dumbravă, chemat azi la DNA

HotNews.ro
Dumitru Dumbrava, Foto: AGERPRES
Dumitru Dumbrava, Foto: AGERPRES

​Generalul Dumitru Dumbravă a fost șeful Direcţiei Juridice a Serviciului Român de Informaţii. În 2015, într-un interviu, Dumbravă a spus că SRI este „angrenat” în justiție, pe care a prezentat-o ca un „câmp tactic”.

Pe 30 aprilie 2015, generalul Dumbravă acorda un interviu site-ului juridice.ro, în care liderul din SRI a făcut afirmații care au stârnit puternice reacții în societate.

„Unii care privesc şi-şi numără banii primiţi drept mită”

El a început prin a discuta despre sfidarea afișată de marii corupți din România. „Un lucru nu încetează să mă uimească de fiecare dată. Sunt momente în care toate ecranele televiziunilor de ştiri se îngălbenesc de breaking news-uri. Ei bine, pe acest fond, maladiv, hepatic, sunt unii care privesc şi-şi numără banii primiţi drept mită, crezându-se imuni la reacţia autorităţilor”, a spus Dumbravă.

„Vestea proastă pe care le-o dau este că statul român şi-a dezvoltat sistemul imunitar, iar SRI este unul dintre anticorpii bine dezvoltaţi şi echipaţi pentru însănătoşirea societăţii şi eliminarea corupţiei”, a continuat el.

„Ne menţinem interesul până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”

Apoi, ofițerul a adăugat o frază care a devenit citată substanțial. Generalul SRI s-a referit la justiție ca la „un câmp tactic” unde SRI este „angrenat”.

„Concret, dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”, a spus Dumbravă.

„Această manieră de lucru, în care suntem angrenaţi alături de procurori, poliţişti, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual şi aspecte care ţin de corupţia sistemului judiciar, în limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate. Important este, în opinia mea, că sistemul judiciar îşi dezvoltă anticorpii necesari vindecării acestei patologii”, a mai spus Dumbravă.

Joi, 23 mai 2023, Dumitru Dumbravă a fost chemat la audieri la DNA, conform unei informații furnizate inițial de G4Media.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro