Sari direct la conținut

„Termin și mă angajez pe 3.000 de lei?" Tinerii nu mai merg la facultate pentru că susțin că nu le aduce salarii mari

Stirile ProTV
Studenți în amfiteatru, Foto: Inquam Photos / George Călin
Studenți în amfiteatru, Foto: Inquam Photos / George Călin

Doar 23% dintre românii cu vârste între 25 și 34 de ani au studii superioare, asta în vreme ce media europeană este de 43%. Sunt țări unde peste 60% dintre tineri au această pregătire.

La noi, mulți cred că facultatea nu le aduce garanția unui loc de muncă bine plătit, iar angajatorii spun că universitățile nu-i pregătesc pentru meseriile de care este nevoie.

Ciprian are 23 de ani, lucrează în design vestimentar. Nu a absolvit o facultate și crede că nici nu l-ar fi ajutat dacă ar fi făcut-o în România.

Ciprian: „Nu mă ajută cu nimic. Am impresia că o fac și termin facultatea și mă angajez pe un salariu de 3.000 de lei? În afară, dacă aș face aceeași facultate, design vestimentar, asta aș vrea să fac, sigur mi-aș găsi un job bine plătit”.

Carina s-a înscris la facultate, fără să frecventeze cursurile, doar ca să plece într-un schimb de experiență în Statele Unite ale Americii. Carina: „Eu a trebuit să am două job-uri aici în Cluj ca să pot să mă întrețin. Și majoritatea facultăților sunt destul de costisitoare”.

Citește mai mult pe Știrile ProTV

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro