Sari direct la conținut

VIDEO Cristian Popescu Piedone: „Nu mă retrag din cursa pentru Primăria Capitalei!”

HotNews.ro
Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, a anunțat, joi, că nu se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Au dat toți joia retragerii lui Cristian Popescu Piedone. Nu, nu mă retrag”.

Piedone a susținut, de la ora 15.00, o declarație de presă în fața Primăriei Sectorului 5. În declarația de presă care a durat mai puțin de 5 minute și în care a vorbit despre el la persoana a III-a, Piedone a susținut că a fost „ameninţat, batjocorit și ofertat” pentru a se retrage din cursa pentru București.

„Îmi pare rău pentru Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, cei care şi-au făcut calcule politice privind retragerea mea din competiţia electorală”, a spus Piedone.

Principalele declarații:

  • „Îmi pare rău pentru familia mea, pentru copiii şi nepoţii mei care au fost hăituiţi, batjocoriţi. Îmi pare rău pentru Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, cei care şi-au făcut calcule politice privind retragerea mea din competiţia electorală. Îmi pare rău pentru toate ofertele care mi s-au pus pentru a renunţa la această bătălie electorală.
  • Îmi pare rău pentru partidul pe care astăzi îl reprezint şi l-am reprezentat cu cinste, PUSL, căluţul, care a făcut valuri în Bucureşti şi în ţară.
  • Dar, la un moment dat trebuie să te gândeşti la viitorul tău, la mai binele bucureştenilor.
  • De aceea, astăzi, vă anunţ cu regret pentru unii, dar cu fericire pentru alţii, că au dat toţi joia retragerii lui Cristian Popescu Piedone.
  • Nu, Cristian Popescu Piedone nu se retrage, Cristian Popescu Piedone merge la bătălie, Cristian Popescu Piedone va fi viitorul primar general al Capitalei, contrar tuturor intereselor politice”.

Amintim că PSD și Gabriela Firea i-au cerut în mod repetat lui Piedone să renunțe la candidatura sa. Cristian Popescu Piedone a declarat miercuri, la Antena 3, că nu se retrage din cursă, așa cum au circulat informații pe toată durata campaniei electorale: „Retragerea mea e doar în mintea unora”.

Nicușor Dan este favorit în alegerile pentru Primăria Capitalei, dar dacă s-ar retrage Cristian Popescu Piedone, ar câștiga Gabriela Firea, arată un sondaj transmis de PSD în 27 mai. Potrivit sondajului, realizat online de Epsilon Poll, dacă s-ar retrage Gabriela Firea, ar câștiga Nicușor Dan. Sondajul a fost realizat online în perioada 20-22 mai pe mai mult de 5.100 de identități online și pentru analiza datelor s-a folosit inteligență artificială, potrivit documentului transmis de PSD. Epsilon Poll nu este un nume cunoscut în zona de sondaje din România.

Rezultatele sunt diferite față de un sondaj IPSOS la comanda USR ale cărui rezultate au fost publicate în 23 mai și potrivit căruia Nicușor Dan ar câștiga la mare distanță chiar și în ipoteza în care Popescu Piedone s-ar retrage.

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria București, a declarat luni, într-un interviu pentru G4Media, că, din datele pe care le are, Cristian Popescu Piedone nu se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei. Ea a spus că Piedone, candidatul PUSL, și-a intensificat atacurile la adresa ei în ultima perioadă, iar calculul PUSL ar fi acela de a miza pe Piedone ca să treacă pragul electoral pentru lista de europarlamentare, la Consiliul General și la alegerile parlamentare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro