Sari direct la conținut

Procuror din Iași, trimis în judecată pentru viol: A amenințat și constrâns timp de doi ani o minoră să întrețină raporturi sexuale

HotNews.ro
Decizie instanță, Foto: Sergey Mironov / Alamy / Alamy / Profimedia
Decizie instanță, Foto: Sergey Mironov / Alamy / Alamy / Profimedia

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru viol, fiind acuzat că a constrâns o minoră prin violență fizică, constând în ținerea, imobilizarea și dezbrăcarea forțată, precum și prin amenințarea cu moartea, să întrețină raporturi sexuale.

Procurorii spun că faptele s-au petrecut, în perioada septembrie 2015-iunie 2017, într-un apartament din orașul Iași și în autoturismul bărbatului, iar acesta știa că victima este minoră.

„Din probele administrate, a reieșit că raporturile sexuale la care a fost constrânsă persoana vătămată au avut frecvența de unul sau două pe săptămână, de regulă în interiorul apartamentului și, de două ori, pe bancheta din spate a autoturismului, sub amenințarea permanentă”, spun procurorii, în comunicatul de presă în care anunță trimiterea în judecată.

Potrivit anchetei, procurorii au transmis victimei că „secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt și dacă îl va divulga, va ajunge în mormânt în locul secretului”.

Parchetul general mai precizează că „inculpatul a acționat cu intenție directă, prevăzând și dorind producerea urmăririlor, constând în lezarea libertății și inviolabilității sexuale a victimei și cunoștea că, în perioada infracțiunii comise împotriva ei, persoana vătămată a avut vârsta cuprinsă între 15 ani și 17 ani”.

Dosarul a fost redeschis după ce procurorii de la Parchetul General au infirmat decizia inițială a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași de clasare a cauzei.

Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Bacău.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro