Sari direct la conținut

Reacția Dedeman după explozia de la magazinul din Botoșani

HotNews.ro
Dedeman, Foto: DreamsTime
Dedeman, Foto: DreamsTime

Reprezentanții Dedeman susțin că explozia de la magazinul din Botoşani a avut loc în timpul unor lucrări la reţeaua de gaz, potrivit unui comunicat de presă remis presei și citat de Agerpres.

Potrivit reprezentanților Dedeman, lucrările erau executate de o firma externă autorizată.

„În momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfăşura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autorităţile investighează circumstanţele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei. De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoşani respecta toate normele de siguranţă, având toate autorizaţiile şi avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Funcţionarea corectă a instalaţiilor de protecţie la incendiu a contribuit la limitarea proporţiilor acestui incident”, au precizat oficialii magazinului de bricolaj.

Aceştia spun că prioritatea companiei este de a se asigura că toţi cei afectaţi de acest incident primesc îngrijirea şi suportul necesar.

„Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a investiga şi stabili cauzele exacte ale exploziei şi vom reveni cu informaţii oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate”, se arată în comunicat.

Explozia urmată de incendiu s-a soldat cu 13 victime. Patru din răniți se află în stare gravă, doi dintre ei fiind intubați, potrivit ministerului sănătății. (sursă foto Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro