Sari direct la conținut

Procesul privind aducerea în România a fugarului Paul al României va fi rejudecat de justiția din Malta

HotNews.ro
Paul al României si sotia sa, Lia (foto arhiva), Foto: HotNews / DP
Paul al României si sotia sa, Lia (foto arhiva), Foto: HotNews / DP

Decizia privind aducerea în România a fugarului Paul-Philippe al României va fi rejudecată de autoritățile malteze, a anunțat, luni ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Paul-Philippe se află în arest în Malta, după ce au fost respinse cererile României de a-l extrăda, de către Curtea Constituțională din Malta.

„Sunt în măsură să vă furnizez informații, de astăzi, de la justiția din Malta. Predarea fugarului Paul-Philippe al României se va rejudeca. Instanța a admis apelul formulat de parchet, a desființat hotărârea de refuz a predării și a trimis cauza la rejudecare”, a transmis Gorghiu, conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Fugarul Paul al României rămâne în arest în Malta

Fugarul Paul-Phillippe rămâne în arest în Malta până la pronunțarea unei soluții definitive, după ce Curtea Constituțională a respins luni o cerere de eliberare pe cauțiune, a mai menționat Alina Gorgiu.

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au transmis săptămâna trecută că o nouă solicitare a lui Paul Philippe al României de a fi eliberat a fost respinsă de către Curtea Constituţională a Maltei. Acesta rămâne în arest până la judecarea definitivă a cererii de predare şi anume 17 iunie.

Paul-Philippe al Romaniei este dat în urmărire de România pentru a executa o pedeapsă cu închisoare pentru corupţie. În vârstă de 75 de ani, el a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Bucureştiului, cărora le-a pretins în mod fals proprietatea.

În iunie 2022, el a fost prins la Paris, dar o Curte de Apel a refuzat să îl extrădeze în România, iar avocatul lui Paul al României a invocat, între altele, acest argument atunci când a pledat împotriva extrădării sale din Malta. Prinţul Paul locuieşte acum în Italia, dar a venit luna trecută în Malta pentru o conferinţă şi a fost reţinut în baza unui mandat european de arestare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro