Sari direct la conținut

VIDEO Kevin Costner, în lacrimi după ce filmul pentru care și-a ipotecat ranch-ul a fost ovaționat timp de 7 minute la Cannes

HotNews.ro
Kevin Costner la editia din 2024 a Festivalului International de Film de la Cannes, Foto: JP Pariente / Sipa Press / Profimedia Images
Kevin Costner la editia din 2024 a Festivalului International de Film de la Cannes, Foto: JP Pariente / Sipa Press / Profimedia Images

Actorul american Kevin Costner a izbucnit în lacrimi după ce noul său film western „Horizon: An American Saga” a fost ovaționat timp de 7 minute duminică după ce a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, relatează Variety.

Costner a fost vizibil emoționat după ce publicul a izbucnit într-un ropot de aplauze la finalul filmului, unii scandându-i numele.

În timpul discursului său după încheierea lungmetrajului western el a mulțumit celor prezenți și le-a promis încă trei filme Horizon, fiind cunoscut deja că primul dintre ele va avea premiera în luna august. Acest lucru se datorează faptului că Horizon: An American Saga a fost gândit de la început ca un film în două capitole, la fel ca Dune al lui Denis Villeneuve sauRebel Moon al regizorului Zack Snyder.

„Îmi pare rău că a trebuit să aplaudați atât de mult pentru ca eu să înțeleg că ar trebui să iau cuvântul”, a glumit Costner în timpul discursului său.

„Așa oameni buni. Așa moment bun, nu doar pentru mine, dar și pentru actorii care au venit cu mine, pentru oamenii care au crezut în mine și care au continuat să muncească (…) Nu există niciun loc ca acesta. Nu voi uita niciodată de acest moment, și nici copiii mei”, a mai spus el.

Despre ce este noul film western al lui Kevin Costner

Horizon: An American Saga, care nu va concura în cadrul secțiunilor pentru premii ale festivalului,este descris de organizatori drept „un proiect ambiţios despre costul războaielor şi al violenţei în construirea şi extinderea Statelor Unite”.

„Este o poveste care a început acum 35 de ani şi nu mă pot gândi la un loc mai bun decât Festivalul de la Cannes pentru a dezvălui lumii rezultatul unei aventuri atât de minunate”, a declarat actorul american în vârstă de 69 de ani în comentarii făcute înainte de debutul Festivalului de Film de la Cannes.

Prin povestea care a început cu 35 de ani în urmă el s-a referit la lungmetrajul Dancing with Wolves („Dansând cu lupii”, 1990), un clasic al genului western în care Costner a interpretat rolul unui soldat din Războiul Civil apropiat de un trib Sioux.

Pelicula a fost recompensată cu şapte premii Oscar, inclusiv cu cel pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, câștigat de Costner. El fusese nominalizat și pentru cel mai bun actor datorită interpretării sale însă Oscarul de la categoria respectivă a fost adjudecat în cele din urmă de actorul britanic Jeremy Irons pentru rolul său din lungmetrajul Reversal of Fortune.

Horizon: An American Saga, spune în schimb povestea colonizării Vestului Sălbatic american din perspectiva crescătorilor de vite, fermierilor și soldaților care au încercat să își construiască o viață în regiune după încheierea Războiului Civil, dar și a amerindienilor care au trăit acolo.

Kevin Costner și-a ipotecat ranch-ul pentru a face acest film despre Vestul Sălbatic american

Revista Variety amintește că proiectul este unul profund personal pentru Costner care a investit o mare parte din averea sa pentru a realiza acest film cu un buget de producție de 100 de milioane de dolari, ipotecându-și inclusiv ranch-ul pentru a obține bani.

El joacă în film, este regizorul său, unul dintre producătorii săi și a luat parte și la scrierea scenariului.

Revenirea lui Costner într-un film western are loc după ce acesta a jucat în ultimii ani într-un serial al acestui gen, seria Yellowstone, care s-a bucurat de un succes uriaș la nivel global. Serialul produs de studioul Paramount și difuzat în România pe platforma de streaming SkyShowtime a dat naștere deja mai multor serii spin-off la fel de apreciate.

Succesul de care s-a bucurat serialul western a fost atât de mare încât inclusiv Netflix a cumpărat drepturile de a putea difuza câteva sezoane ale Yellowstone pe anumite piețe ale sale, inclusiv cea din România.

O necunoscută însă pentru spectatorii din România o reprezintă deocamdată data premierei Horizon: An American Saga în cinematografele românești. Încă este posibil ca distribuitorii de la noi să ajungă la un acord pentru a-l difuza în preajma premierei internaționale pentru publicul larg, programată pentru data de 28 iunie.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro