Sari direct la conținut

Donald Trump ar fi surprins de filmul în care e jucat de actorul român Sebastian Stan, afirmă regizorul său

HotNews.ro
Sebastian Stan alaturi de regizorul Ali Abbasi si actrita Maria Bakalova, Foto: JACOVIDES-MOREAU / Bestimage / Profimedia
Sebastian Stan alaturi de regizorul Ali Abbasi si actrita Maria Bakalova, Foto: JACOVIDES-MOREAU / Bestimage / Profimedia

Ali Abbasi, regizorul filmului „The Apprentice” în care actorul român Sebastian Stan îl joacă pe Donald Trump, afirmă că fostul președinte american ar fi „surprins” de lungmetrajul său dacă l-ar vedea și a ironizat amenințarea echipei de campanie a acestuia că îl va da în judecată, relatează Reuters.

The Apprentice a avut premiera luni la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, fiind ovaționat timp de 8 minute după încheierea proiecției. Variety a relatat că Abbasi a fost atât de încântat de recepția călduroasă de care a avut parte lungmetrajul său încât a început să sară în sus de bucurie.

„Este timpul să facem filmele relevante. Este timpul să facem filmele politice din nou”, a exclamat el, ironizând faimosul slogan de campanie al lui Donald Trump, „E timpul să facem America măreață din nou”.

Însă filmul, numit după reality show-ul omonim pe care Donald Trump l-a prezentat timp de ani de zile, a fost criticat virulent de echipa de campanie a fostului președinte, pe care sondajele de opinie îl dau favorit să revină la Casa Albă după alegerile din data de 7 noiembrie.

Filmul lui Abbasi cu Sebastian Stan în rolul lui Trump urmează să aibă premiera în cinematografele americane în luna septembrie, cu puțin timp înaintea scrutinului prezidențial din SUA.

Echipa de campanie a lui Donald Trump acuză că filmul lui Abbasi prezintă minciuni „demontate”

„Acest gunoi este ficțiune pură care senzaționalizează minciuni care au fost demontate de mult timp”, a declarat Steven Cheung, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump într-un comunicat remis celor de la Variety.

„Acest ‘film’, [care] este pură defăimare malițioasă, nu ar fi trebuit să vadă lumina zilei și nu merită nici măcar o lansare directă-către-DVD pentru secțiunea de chilipiruri a unui coș de gunoi de la un magazin de filme la discount care urmează să se închidă”, a continuat Cheung, amenințând că producătorii lungmetrajului vor fi dați în judecată.

The Apprentice se axează pe prima parte a vieții lui Trump, când acesta încerca să devină un om de afaceri de succes la New York.

Una dintre cele mai controversate scene îl înfățișează pe Donald Trump violând-o pe Ivana, prima sa soție. Altele îl arată făcând abuz de amfetamine pentru a slăbi și făcând înțelegeri cu personaje din lumea interlopă pentru a obține construirea Trump Tower.

Ascensiunea lui Trump la putere este descrisă ca fiind rezultatul unei „înţelegeri fausteane” cu influentul avocat de dreapta şi combinator politic Roy Cohn, interpretat în film de actorul american Jeremy Strong. Actrița bulgară Maria Bakalova o joacă pe Ivana Trump, în timp ce Martin Donovan interpretează rolul lui Fred Trump Sr.

Cum reacționează regizorul filmului cu Sebastian Stan în rolul lui Trump la acuzațiile echipei sale de campanie

„Nu cred neapărat că acesta este un film pe care [Trump] nu l-ar plăcea, nu cred neapărat că i-ar plăcea, cred că ar fi surprins [de el]”, a declarat Abbasi, care s-a născut în Iran dar locuiește în Danemarca, într-o conferință de presă.

„Toată lumea vorbește de dat în judecată mulți oameni, dar ei nu vorbesc totuși de rata succesului [proceselor]”, a răspuns el după ce a fost întrebat explicit de amenințările cu un proces pentru defăimare.

Abbasi a mai spus că echipa lui Trump ar trebui să „vadă filmul înainte să ne dea în judecată fiindcă, odată ce pătrunzi în personaj, e perceput diferit, iar noi am pătruns în acel personaj”.

Sebastian Stan a vorbit în schimb despre modul în care s-a pregătit pentru rol, afirmând că a fost o muncă non-stop pentru a-l înțelege pe Trump dincolo de imaginea sa publică.

„El este o ființă umană ca toată lumea și cred că toți avem anumite coduri [de conduită] și principii, depinde doar care sunt ele. Cred că este valabil pentru toată lumea”, a mai spus Sebastian Stan.

Prezența lui Stan la Cannes vine după ce în luna februarie acesta a câștigat Premiul Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin pentru cel mai bun actor într-un rol principal grație interpretării sale din filmul A Different Man, unul în care este de nerecunoscut.

„Pentru un băieţel din România, acest lucru înseamnă foarte mult, aşa că vă mulţumesc”, a declarat Sebastian Stan după câștigarea Ursului de Aur.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro