Sari direct la conținut

In mesajul sau de Craciun, Regele Felipe al Spaniei cere noilor alesi catalani sa evite o nou "confruntare"

HotNews.ro
In mesajul sau de Craciun, Regele Felipe al Spaniei cere noilor alesi catalani sa evite o nou "confruntare"

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, le-a cerut duminica noilor alesi din parlamentul catalan, majoritatea separatisti, sa evite o noua „confruntare” dupa o tentativa de secesiune care a divizat Catalonia si a zguduit Spania, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Cu ocazia urarilor de Craciun, Felipe al VI-lea a avertizat noul parlament regional ca trebuie sa „infrunte problemele care afecteaza toti catalanii, respectand pluralitatea si gandind responsabil pentru binele tuturor”.

„Drumul nu poate duce din nou la confruntare si excludere, care, dupa cum stim deja, genereaza doar discordie, incertitudine si descurajare”, a mai spus monarhul in varsta de 49 de ani in mesajul sau, inregistrat intr-un salon al palatului regal Zarzuela, de langa Madrid.

Acest lucru ar conduce la o „saracire morala, civica, si bineinteles economica, a intregii societati”, a avertizat Regele Spaniei, la trei zile dupa alegerile din Catalonia castigate de partidele pro-independenta cu 47,5% din voturi, chiar daca partidul cel mai votat a fost Ciudadanos (37 de locuri), liberal si care se opune independentei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro