Sari direct la conținut

Roger Stone, fostul consilier al lui Trump, spune că ”probabil” el este americanul citat în dosarul în care 12 agenți ai serviciilor secrete ruse au fost inculpaţi în SUA pentru ingerinţe în alegerile prezidențiale din 2016

HotNews.ro
Roger Stone, fostul consilier al lui Trump, spune că ”probabil” el este americanul citat în dosarul în care 12 agenți ai serviciilor secrete ruse au fost inculpaţi în SUA pentru ingerinţe în alegerile prezidențiale din 2016

Fostul consilier de campanie al lui Donald Trump, Roger Stone, a admis că el este ”probabil” asociatul președintelui SUA despre care anchetatorii spun că ar fi avut ”contact frecvent” cu agenții secreți ruși, în dosarul ingerinței Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, relateazăThe Guardian. Asta după ce Departamentul american al Justiţiei a inculpat, vineri,12 agenţi ai serviciilorde informaţii ruse suspectaţi de atacuri cibernetice comise în timpul scrutinului prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016.

Rechizitoriul spune că rușii, folosind personajul Guccifer 2.0, au scris unei persoane fără nume „care era în contact regulat cu membrii superiori ai campaniei prezidențiale a lui Donald J Trump”. La 15 august 2016, în conformitate cu rechizitoriul, Guccifer 2.0 a scris: ”Mulțumesc că ai răspuns… ai găsit ceva interesant în documentele postate?”.

Două zile mai târziu, Guccifer 2.0 a adăugat: „Te rog să-mi spui dacă pot ajuta oricum… ar fi o mare plăcere pentru mine”.

În septembrie, rușii i-au scris din nou persoanei și s-au referit la un document furat al Comitetului de campanie al Congresului Democrat (DCCC) postat online.

Rechizitoriul nu identifică și numește persoana de contact din Comitet, dar Stone, un consultant politic și prieten al lui Trump pentru aproape patru decenii, a spus pentru The Guardian printr-un mesaj: ”Eu sunt probabil persoana menționată în rechizitoriu. Acuzațiile sunt acuzații și până nu există un proces, afirmațiile rămân nedovedite”.

Stone spune că este nevinovat. El a scris sâmbătă că ceea ce el a descris ca un schimb de 24 de cuvinte cu cineva pe Twitter care susține că este Guccifer 2.0 „este benign pe baza conținutului, contextului și calendarului său”.

El a adăugat că ”schimbul este în totalitate public și nu oferă nicio dovadă a colaborării și a complotului cu Guccifer 2.0”.

Stone este investigat în privinta presupusei interferențe rusești în alegerile prezidențiale de anul trecut, dar nu a fost acuzat oficial de nimic de procurorul special Robert Muller, nici de acele comisii ale Congresului SUA ce cercetează dosarul rusesc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro