Sari direct la conținut

În Coreea de Sud, fobia BMW este abia la început

HotNews.ro
BMW X4, Foto: BMW
BMW X4, Foto: BMW

Să conduci un BMW este o chestiune de statut pentru sud coreenii care țin la imaginea pe care o reflectă brandurile pe cale le preferă. În ultima vreme, însă, să ai un BMW este o sursă continuă de anxietate. După ce peste 40 de modele ale mărcii germane de succes au izbucnit din motive misterioase în flăcări, parcările cu plată au interzis accesul mașinilor BMW. Șoferii sunt astfel forțați să parcheze ilegal pe străzi. ,,Fobia BMW” a devenit un fenomen pe rețelele sociale, scrieThe Economist.

Din iulie, când a fost raportat primul incident de acest tip, compania a rechemat peste 106 000 de vehicule în țară pentru revizie. În august, guvernul din Coreea de Sud a interzis câteva modele pe piață pentru ca ieri să fie desfășurată o percheziție la sediile BMW din capitala Seoul.

Coreea de Sud nu este singura țară de unde BMW a trebuit să ridice mai multe vehicule care au un defect din fabrică. În Europa, compania încearcă să înlocuiască piesele defecte la peste 300 000 de mașini.

Cu toate acestea, doar mașinile din Coreea de Sud au izbucnit în flăcări. Aceste evenimente explică furia cetățenilor și reacția mai dură decât în alte părți a autorităților. Acest episod arată, de asemenea, că autoritățile de la Seoul sunt dispuse să impună penalități dure companiilor pe care le percep ca fiind iresponsabile.

În cele mai multe state, când sunt descoperite probleme la un produs aflat pe piață, autoritățile impun restricții comerciale temporare și amendează producătorii. Viața merge înainte. Nu și în Coreea de Sud. În 2015, când majoritatea statelor au folosit penalizări atunci când s-a descoperit că Volkswagen trișa la testele de măsurare a emisiilor de carbon, Coreea a interzis vânzarea multor mărci VW, inclusiv Audi, brandul premiul extrem de profitabil. Interdicția a fost ridicată abia anul trecut, însă cifrele de vânzare nu arată bine deocamdată pentru VW.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro