Sari direct la conținut

Un „atentat terorist major” a fost dejucat în Olanda, șapte suspecți au fost arestați

HotNews.ro
Un „atentat terorist major” a fost dejucat în Olanda, șapte suspecți au fost arestați

Poliția din Olanda a arestat șapte indivizi suspectați că intenționau să comită un „atentat terorist major” în timpul unui „mare eveniment” în țară, folosind centuri cu explozibil și puști de asalt de tip AK-47, a anunțat joi Parchetul olandez, potrivit AFP.

„Poliția a arestat joi șapte bărbați (…) suspectați a fi într-un stadiu foarte avansat cu pregătirea unui atentat terorist major în Olanda”, a informat Ministerul Public într-un comunicat, menționând totodată că unul dintre suspecți voia să „facă numeroase victime”.

„Ministerul Public și Poliția au convingerea că un atac terorist a fost împiedicat odată cu arestarea suspecților”, joi după-amiază, la Arnhem (est) și la Weert (sud), a mai precizat Parchetul olandez.

În cursul unei anchete care a durat mai multe luni, poliția a ținut sub observație un grup de persoane ce aveau legături cu un bărbat de origine irakiană, în vârstă de 34 de ani, condamnat în 2017 pentru că a încercat să ajungă în teritoriul controlat de gruparea Stat Islamic.

Suspecții, originari din Arnhem, Rotterdam și localități limitrofe acestor orașe, au vârste cuprinse între 21 și 34 de ani. Doi dintre aceștia au fost de asemenea condamnați pentru că au încercat să ajungă în Irak sau Siria.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro