Pentagonul alcătuiește o echipă de lucru pentru a investiga OZN-urile care au fost observate de avioanele forțelor armate ale Statelor Unite, potrivit declarațiilor a doi oficiali citați de CNN.

Obiect zburator neidentificat in SUAFoto: Captura YouTube

Secretarul adjunct al Apărării, David Norquist, va superviza echipa de lucru despre care se așteaptă să fie anunțată în mod oficial în următoarele zile, potrivit surselor citate de CNN.

Eforturile anterioare de a investiga ceea ce Pentagonul numește fenomene aeriene neidentificate au fost conduse de Marina SUA întrucât avioane ale sale au fost implicate în multe din întâlnirile documentate.

Membrii din Congresul american și oficiali ai Pentagonului și-au exprimat de mult timp îngrijorările privind apariția unor aparate de zbor neidentificate de-asupra bazelor militare ale SUA. Nu există niciun consens cu privire la originea lor, unii speculând că ar putea fi vorba mai degrabă de drone care încearcă să culeagă informații decât extratereștri.

Comisia pentru informații din Senatul american a votat în luna iunie ca Pentagonul și serviciile de informații să furnizeze o analiză publică a acestor întâlniri după ce Pentagonul a publicat trei înregistrări video care arată avioane americane întâlnind ceea ce par a fi OZN-uri.

„Avem lucruri zburând deasupra bazelor noastre militare și locurilor unde efectuăm exerciții militare și nu știm ce este și ce nu este al nostru așa că aceasta este o întrebare legitimă de pus”, a afirmat în luna iulie președintele comisiei de informații, senatorul Marco Rubio.

„Ca să fiu sincer, dacă ar fi ceva din afara planetei ar putea fi de fapt mai bine decât faptul că am asistat la un fel de salt tehnologic din partea chinezilor sau rușilor sau a vreunui alt adversar”, a adăugat Rubio.

Înregistrările video făcute publice de Pentagon par să arate obiecte zburătoare neidentificate mișcându-se rapid în timp ce sunt înregistrate de camere cu infraroșu.

În două dintre înregistrări piloții americani pot fi auziți exprimându-și uimirea cu privire la cât de rapid se mișcă obiectele, o voce speculând că ar putea fi vorba de o dronă.