Sari direct la conținut

„Mireasa” lui Vladimir Putin, Karin Kneissl, a demisionat din conducerea Rosneft

HotNews.ro
Fosta sefa a diplomatiei austriece Karin Kneissl a declansat un val de critici in 2018 dupa ce l-a invitat pe Vladimir Putin la nunta sa, Foto: Roland Schlager / AFP / Profimedia Images
Fosta sefa a diplomatiei austriece Karin Kneissl a declansat un val de critici in 2018 dupa ce l-a invitat pe Vladimir Putin la nunta sa, Foto: Roland Schlager / AFP / Profimedia Images

Karin Kneissl, fosta șefă a diplomației austriece care a stârnit rumoare la nivel internațional în urmă cu 4 ani după ce a dansat cu președintele Vladimir Putin la nunta ei, și-a dat demisia din consiliul de administrație al Rosneft, anunță Interfax.

„Compania îi mulțumește lui Karin Kneissl pentru munca sa din ultimele zece luni care au fost caracterizate de o pandemie și situație internațională dificilă”, a declarat Rosneft, cea mai mare companie petrolieră din Rusia, într-un comunicat remis presei.

Compania a mai precizat că pe viitor, mizează pe cooperarea cu Kneissl „în calitate de reprezentant proeminent al comunității internaționale de experți”.

Imaginile din 2018 cu Kneissl, pe atunci ministru de externe al Austriei, dansând cu președintele rus Vladimir Putin pe care l-a invitat la nunta sa au făcut înconjorul presei internaționale la momentul respectiv, ea fiind acuzată că subminează politica externă comună a Uniunii Europene.

Kneissl, rămasă între timp fără partid politic în Austria, a fost numită în consiliul de administrație al Rosneft în luna iunie a anului trecut după o propunere în acest sens din luna martie a guvernului rus.

Kneissl a urmat exemplul fostului cancelar german Gerhard Schröder

Demisia ei vine la 3 zile după cea a fostului cancelar german Gerhard Schröder care era președintele consiliului de administrație al companiei petroliere. Matthias Warnig, un om de afaceri german, și-a anunțat și el demisia alături de Schröder.

Demisiile lui Kneissl și Schröder survin după ce Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție care cerea includerea celor doi pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene din cauza legăturilor cu Rusia.

Cancelarul german este de asemenea președintele Adunării generale a acționarilor a companiei care a fost responsabilă de construirea gazoductului Nord Stream 2.

Germania i-a retras joi o parte a privilegiilor de care Schröder se bucura în calitate de fost cancelar.

„Grupurile parlamentare ale coaliţiei (aflate la guvernare) au decis asupra consecinţelor comportamentului fostului cancelar şi lobbyist Gerhard Schröder în faţa invaziei ruse în Ucraina”, anunţa comisia pentru buget din Bundestag, camera inferioară a parlamentului german.

Schröder îşi va pierde biroul care îi era pus la dispoziţie şi personalul aferent, însă îşi va păstra protecţia personală din partea poliţiei şi pensia sa de fost cancelar federal.

Urmărește ultimele evoluții din a 89-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro