Sari direct la conținut

Obiecte zburătoare misterioase: SUA au închis temporar spaţiul aerian deasupra lacului Michigan

HotNews.ro
Marile Lacuri din America de Nord, Foto: NASA Earth / Zuma Press / Profimedia
Marile Lacuri din America de Nord, Foto: NASA Earth / Zuma Press / Profimedia

Spațiul aerian deasupra lacului Michigan, în nordul Statelor Unite, închis temporar duminică, din motive legate de „apărare națională”, a fost redeschis, a anunțat Autoritatea americană de reglementare a aviației civile (FAA), informează AFP.

UPDATE

Spațiul aerian deasupra lacului Michigan a fost redeschis:

  • „FAA a închis pentru scurtă vreme o parte a spațiului aerian deasupra lacului Michigan, pentru a sprijini activitățile Departamentul american al Apărării. Spațiul aerian a fost redeschis”, a transmis Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) într-un comunicat.

Contactat de AFP, Pentagonul nu a avut deocamdată o reacție.

Anunțul FAA de duminică vine în contextul în care cel puțin trei obiecte zburătoare, inclusiv unul descris de Washington ca fiind un balon de spionaj chinez, au fost doborâte în decurs de o săptămână deasupra Statelor Unite și Canadei.

Sâmbătă, spațiul aerian deasupra statului american Montana a fost închis temporar, însă un avion de vânătoare trimis să investigheze o „anomalie radar” nu a identificat vreun „obiect” zburător, a precizat armata americană.

Agențiile de presă relatează duminică că și China se pregăteşte să doboare un obiect neidentificat aflat în zbor în spaţiul său aerian, în timp ce în Canada este căutat la sol un obiect zburător în formă cilindrică ce a fost doborât cu ajutorul forţelor aeriene americane.

Potrivit publicaţiei chineze Global Times, un obiect zburător misterios a fost reperat în largul coastei oraşului Rizhao, în provincia Shandong, aflată între oraşele Beijing şi Shanghai. Pescarii aflaţi în zonă au fost atenţionaţi să fie precauţi.

Asta după ce, în urmă cu o săptămână, Statele Unite au doborât un balon chinezesc care, potrivit Washingtonului, ar fi fost folosit de China pentru spionaj, în timp ce Beijingul susține că a fost un balon meteo care din cauza vântului a deviat de la traiectoria sa.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro