Sari direct la conținut

Serviciile secrete norvegiene dezvăluie următorul plan al țarului Putin: "Submarine echipate cu arme nucleare"

HotNews.ro
Vladimir Putin, Foto: Mikhail Klimentyev-Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia Images
Vladimir Putin, Foto: Mikhail Klimentyev-Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia Images

Rusia a plasat o parte din resursele sale nucleare pe submarine și pe nave ale Flotei de Nord, potrivit unui raport publicat de serviciile secrete norvegiene și citat de Il Messaggero.

„Dispozitivele nucleare au fost plasate pe submarine și pe navele de suprafață ale Flotei de Nord. Armele nucleare tactice reprezintă o amenințare deosebit de gravă în diferite scenarii operaționale, la care pot participa țările din NATO”, afirmă raportul Norvegiei.

În septembrie anul trecut, președintele rus Vladimir Putin, într-un discurs adresat rușilor, a afirmat că Occidentul a depășit limita în politica sa anti-rusă, precum și amenințările constante împotriva Rusiei. Potrivit acestuia, a fost folosit și șantajul nuclear, iar reprezentanți de rang înalt ai țărilor NATO vorbesc despre posibilitatea și admisibilitatea utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei.

Putin a reamintit Occidentului că Rusia depășește echipamentele militare străine într-o serie de componente și i-a avertizat pe cei care încearcă să șantajeze Federația Rusă cu arme nucleare, că „roza vânturilor s-ar putea întoarce în direcția lor”.

Documentul privind bazele politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare, aprobat prin decret prezidențial, definește clar condițiile pentru implementarea sa.

Potrivit serviciilor secrete norvegiene, în conformitate cu documentul, Rusia își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare în cazul „primirii de informații fiabile despre lansarea de rachete balistice care atacă teritoriul Rusiei sau al aliaților săi; utilizarea armelor nucleare sau a altor tipuri de arme de distrugere în masă pe teritoriul Rusiei și al aliaților săi; impactul inamicului asupra unor structuri importante statale sau militare critice, al căror eșec va duce la întreruperea răspunsului forțelor nucleare; agresiunea împotriva Rusiei cu utilizarea armelor convenționale, atunci când însăși existența statului este amenințată”.

Material realizat cu sprijinul Rador.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro