Sari direct la conținut

Kim Jong Un a pornit călătoria spre Rusia cu un tren special / „O vizită la scară largă, cu un prânz oficial”

HotNews.ro
Kim Jong Un si Vladimir Putin in 2019, Foto: KCNA VIA KNS / AFP / Profimedia
Kim Jong Un si Vladimir Putin in 2019, Foto: KCNA VIA KNS / AFP / Profimedia

Călătoria liderului nord-coreean Kim Jong Un în Rusia și întâlnirea cu președintele Vladimir Putin vor reprezenta o vizită la scară largă, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timp ce dictatorul nord-coreean a plecat spre Rusia la bordul unui tren special, relatează Reuters.

Kim a pornit spre Rusia la bordul unui tren special, a declarat o sursă sud-coreeană, în timp ce Phenianul și Moscova au confirmat luni un summit cu președintele Vladimir Putin, pe fondul izolării din ce în ce mai adânci a Rusiei față de acțiunile sale în Ucraina.

Liderul nord-coreean a plecat la bordul trenului său duminică seara, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al guvernului sud-coreean.

Trenul special îl va duce pe Kim la granița de nord-est a Coreei de Nord cu Rusia, iar summitul ar putea avea loc încă de marți, a spus oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, invocând îngrijorările serviciilor de informații și a adăugat că detaliile se pot schimba în funcție de situația de acolo.

Kim va vizita Rusia în zilele următoare la invitația lui Putin, a spus Kremlinul, în timp ce agenția de știri de stat nord-coreeană KCNA a spus că cei doi se vor „întâlni și vor avea o discuție”, fără a detalia.

Oficialii americani au spus că perechea va discuta posibile acorduri de arme pentru a ajuta războiul Rusiei în Ucraina și pentru a oferi Coreei de Nord un element de salvare la nivel economic și politic.

Washingtonul și aliații săi și-au exprimat îngrijorarea cu privire la semnele recente de cooperare militară mai strânsă dintre Rusia și Coreea de Nord, dodată cu arme nucleare. Va fi al doilea summit al lui Kim cu Putin, după ce cei doi s-au întâlnit în 2019.

„Vor fi discuții între cele două delegații. Și după aceea, dacă va fi necesar, liderii își vor continua comunicarea într-un format unu-la-unu”, a spus Peskov.

Videoclipul declarațiilor sale a fost postat pe rețelele sociale de către un jurnalist de la Kremlin, Pavel Zarubin.

Potrivit lui Peskov, relațiile bilaterale vor fi subiectul principal al discuțiilor.

„Vom continua să ne întărim prietenia”, a spus Peskov.

„Va fi o vizită la scară largă. De asemenea, este planificat un prânz oficial”, a mai spus Peskov, potrivit Guardian.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro