Sari direct la conținut

Israelul a anunţat eliberarea a doi ostatici în cursul unei operaţiuni la Rafah

HotNews.ro
Soldați israelieni la granița cu Fâșia Gaza, Foto: Tsafrir Abayov / AP / Profimedia
Soldați israelieni la granița cu Fâșia Gaza, Foto: Tsafrir Abayov / AP / Profimedia

Serviciile de securitate israeliene au anunţat că au eliberat doi ostatici răpiţi pe 7 octombrie de luptătorii Hamas într-o operaţiune în cursul nopţii de duminică spre luni la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, scrie AFP.

„Fernando Simon Marman, 60 de ani, şi Louis Har, de 70 de ani, au fost recuperaţi în timpul unei operaţiuni nocturne la Rafah, desfăşurată în comun de armată, Shin Beth (securitate internă) şi poliţia israeliană”, potrivit unui comunicat al acestor servicii, notează Agerpes.

Acest anunţ urmează unei serii de lovituri israeliene la Rafah, care au făcut peste 50 de morţi, potrivit mişcării islamiste Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza.

Hamas a declarat luni că atacul israelian asupra orașului Rafah din sudul Gaza este o continuare a „războiului genocidar” și a încercărilor de strămutare forțată pe care Israelul le-a dus împotriva poporului palestinian, se arată într-un comunicat al grupului, citat de Reuters.

Cel puțin 37 de palestinieni au fost uciși în urma loviturilor israeliene asupra orașului Rafah din sudul țării, potrivit oficialilor din domeniul sănătății din Gaza.

Douăzeci de cadavre de palestinieni se află la spitalul kuweitian, 12 la spitalul european și 5 la spitalul Abu Youssef Al-Najar, au declarat pentru Reuters oficialii din domeniul sănătății.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro