Sari direct la conținut

Medicii ar fi încercat „peste 30 de minute” să-l resusciteze pe Navalnîi / De ce versiunea oficială naște semne de întrebare?

HotNews.ro
Aleksei Navalnîi în închisoare, Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / Profimedia
Aleksei Navalnîi în închisoare, Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / Profimedia

Medicii ruși au petrecut mai mult de 30 de minute încercând să-l resusciteze pe politicianul de opoziție Alexeï Navalnîi, care a fost declarat mort vineri în închisoare, a anunțat un spital local, potrivit agenției de presă Interfax.

„Medicii care au sosit la fața locului în 7 minute au continuat operațiunile de resuscitare efectuate deja de medicii din închisoare. Acestea au continuat mai mult de 30 de minute. Cu toate acestea, pacientul a decedat”, a declarat un spital public din orașul Labitnangi, în apropiere de colonia penală unde a fost încarcerat Navalnîi.

Cu toate acestea, după cum au remarcat jurnaliștii de la media independentă rusă Novaya Gazeta pe Telegram, distanța dintre Labitnangi și colonia penală este de 35 de kilometri, ceea ce ridică întrebări evidente cu privire la validitatea afirmației.

Potrivit serviciului penitenciar, Navalnîi și-ar fi pierdut cunoștința și nu a mai putut fi resuscitat.

Avocatul lui Navalnîi, Leonid Soloviov, a refuzat să comenteze știrea, a relatat agenția de presă controlată de statul rus Kommersant.

Președintele american Joe Biden a avertizat în 2021 că vor exista „consecințe devastatoare pentru Rusia” dacă Navalnîi va muri în închisoare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro