Sari direct la conținut

Primul membru al familiei regale britanice care dă detalii despre starea regelui Charles, diagnosticat cu cancer

HotNews.ro
Diagnosticul regelui Charles a tinut prima pagina a ziarelor britanice marti, Foto: James Manning / PA Images / Profimedia
Diagnosticul regelui Charles a tinut prima pagina a ziarelor britanice marti, Foto: James Manning / PA Images / Profimedia

Regele Charles al III-lea este „frustrat” de ritmul în care se recuperează după ce a fost diagnosticat cu cancer, spune nepotul acestuia, Peter Phillips, primul membru al familiei regale britanice care a vorbit în detaliu despre cum se simte monarhul, scrie Reuters.

Peter Phillips, cel mai mare dintre cei opt nepoţi ai reginei Elisabeta a II-a şi fiul prinţesei Anne, a declarat într-un interviu pentru Sky News Australia că regele era frustrat deoarece recuperarea sa durează mai mult decât şi-ar fi dorit.

„Este frustrat că nu poate continua să facă tot ceea ce ar vrea să poată face”, a afirmat nepotul Regelui Charles, conform Reuters.

El a spus că, deşi este pragmatic şi înţelege că este nevoie de timp pentru recuperare, monarhul britanic este nerăbdător să revină la normalitate.

„Întotdeauna îşi presează personalul şi pe toată lumea – medicii şi asistentele sale – pentru a putea spune: de fapt, pot să fac asta, pot să fac asta?”, a dezvăluit Peter Phillips.

Joi, regina Marii Britanii, Camilla, spunea că soţul ei, Charles, se simte „foarte bine”. Ea a făcut aceste declarații în timp ce a salutat mulţima în timpul unei vizite în Irlanda de Nord.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, speră să participe duminica viitoare la o slujbă de Paşte restrânsă şi la o reuniune de familie, deşi prezenţa sa nu va fi confirmată în avans. Palatul Kensington a transmis că nici Kate şi nici soţul ei, moştenitorul tronului, prinţul William, nu vor fi prezenţi la slujba de Paşte.

Palatul Buckingham a anunțat la începutul lunii februarie că regele a fost diagnosticat cu cancer și primește tratament. Casa regală nu a dezvăluit tipul de cancer cu care a fost diagnosticat regele Charles, dar Palatul Buckingham a precizat că nu este vorba de cancer la prostată. Monarhul britanic a fost internat în ianuarie pentru o operație care să trateze o afecțiune la prostată, iar cancerul a fost descoperit în timpul spitalizării monarhului la London Clinic, un spital privat din capitala Marii Britanii.

Vineri, Kate, prinţesa de Wales a Marii Britanii, în vârstă de 42 de ani, a anunțat că urmează tratament după ce testele medicale făcute în urma intervenţiei chirurgicale abdominale suferite în ianuarie au indicat că are cancer.

CITEȘTE ȘI: „Curajoasa Kate”: Marea Britanie este în stare de șoc după ce prințesa de Wales a anunțat că are cancer

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro