Sari direct la conținut

Joe Biden îl ironizează din nou pe Donald Trump, spunând că ar fi trebuit să-și injecteze „puțin înălbitor”

HotNews.ro
Președintele american Joe Biden, în timpul unei ceromonii organizate de Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA, în clădirea Capitoliului, Washington, Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia
Președintele american Joe Biden, în timpul unei ceromonii organizate de Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA, în clădirea Capitoliului, Washington, Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Președintele american Joe Biden a glumit vineri spunând că și-ar fi dorit ca predecesorul său, Donald Trump, să-și fi injectat puțin înălbitor, readucând astfel în atenția publicului declarația aiuritoare a fostului lider de la Casa Albă făcută în primele zile ale pandemiei de COVID-19, scrie Reuters.

În cadrul unui eveniment de strângere de fonduri pentru campania sa de realegere, organizat la sud de San Francisco, a spus că președinția adversarului său republican a fost haotică și că alegătorii ar trebui să țină cont de acest lucru. Biden și Trump se află într-o strânsă competiție, înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

„Vă amintiți că a spus că cel mai bun lucru de făcut este să vă injectați puțin înălbitor în braț? Asta a spus el. Și a vorbit serios. Mi-aș fi dorit să fi făcut el însuși asta, măcar puțin”, a spus Biden.

În timpul primelor luni ale pandemiei din 2020, Trump a spus că o „injecție în interiorul” corpului uman cu un dezinfectant precum înălbitorul sau alcoolul izopropilic ar putea ajuta la protejarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, Biden a ironizat ceea ce el a numit „scrisorile de dragoste” primite de Trump din partea liderului nord-coreean Kim Jong Un, deși Biden s-a referit din greșeală la Kim ca fiind președintele Coreei de Sud.

Trump s-a întâlnit cu Kim și a făcut schimb de scrisori cu acesta, ale căror copii le-a păstrat într-un dosar din Biroul Oval.

Biden l-a mai ironizat pe Trump și pe 24 aprilie, la Washington, când a spus că Trump s-a injectat cu înălbitor și că „totul s-a dus în părul lui”.

„Donald Trump încă mai crede că morile de vânt provoacă cancer. Mai țineți minte când încerca să se ocupe de COVID și spunea că trebuie doar să vă injectați puțin înălbitor în venă?”, a amintit la acel moment democratul în vârstă de 81 de ani, în faţa unei adunări a unor sindicalişti din sectorul construcţiilor. „A ratat-o, totul s-a dus în părul său”, a continuat Biden, într-un cor de râsete.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate la Casa Albă, pe 23 aprilie 2020, Donald Trump a consternat comunitatea ştiinţifică, sugerând să ia în calcul tratarea COVID cu o injecţie cu dezinfectant.

„Văd că dezinfectantul îl elimină într-un minut. Un minut. Există, oare, un mijloc de a face similar cu o injecţie în interior, aproape ca o curăţenie?”, s-a întrebat atunci Trump.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro