Sari direct la conținut

VIDEO Nemo, câștigătorul Eurovision 2024, a spart trofeul pe scenă

HotNews.ro
Nemo a spart trofeul câștigat la Eurovision 2024 pe scenă, Foto: Andreas Hillergren/TT/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Nemo a spart trofeul câștigat la Eurovision 2024 pe scenă, Foto: Andreas Hillergren/TT/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marele premiu al celei de-a 68-a ediție a Eurovision a fost câștigat de Nemo, reprezentantul Eleveției, care a obținut 591 de puncte, cu melodia „The Code”. Artistul a spart trofeul din sticlă la scurt timp după ce l-a primit.

Nemo a spart trofeul când l-a aşezat pe scenă, la scurt timp după ce i-a fost înmânat, dar a primit altul în schimb, relatează Reuters și News.ro.

Câştigătorul Eurovision a primit trofeul oficial din sticlă al concursului, care are forma unui microfon clasic, cu detalii pictate. De asemenea, Elveția are dreptul de a găzdui concursul în 2025.

La finalul concursului, cântărețul a scăpat din greșeală trofeul de sticlă în formă de microfon, rănindu-se la degetul mare, potrivit Variety.

„Nu am spart doar codul, am spart și trofeul”, a declarat Nemo, râzând, în timpul conferinței de presă de după spectacol, în timp ce se vedea că un deget îi este bandajat.

„Mi-am rupt și degetul mare. Dar am primit un nou [trofeu], așa că, din punct de vedere tehnic, am două acum”.

Concursul Eurovision, ediţia 68, organizată la Malmo, a fost câştigată de Elveţia, reprezentată de Nemo, 24 de ani, cu melodia „The Code”.

„Sper ca acest concurs să se ridice la înălţimea promisiunilor sale şi să lupte pentru demnitate şi pace”, a spus Nemo în momentul în care a primit trofeul de la Loreen, câștigătoarea de anul trecut.

Pentru prima dată în istorie, o ţară a fost descalificată din competiţie, după ce cântăreţul şi rapperul olandez Joost Klein a fost exclus din finala concursului din cauza unui incident în care a fost implicată o femeie din echipa de producţie.

Mai mulți protestari au fost reținuți, potrivit Poliţiei, în urma demonstraţiilor din jurul arenei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro