Sari direct la conținut

Kremlinul anunță că Vladimir Putin va face o nouă vizită în China, în această săptămână

HotNews.ro
Vladimir Putin și Xi Jinping, Foto: Sergei Guneyev / AFP / Profimedia Images
Vladimir Putin și Xi Jinping, Foto: Sergei Guneyev / AFP / Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa în China săptămâna aceasta pentru o vizită oficială, au anunţat marţi Kremlinul și Ministerul Afacerilor Externe de la Beijing, relatează agențiile AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Aceasta va fi a doua vizită a lui Putin în China, în ceva mai mult de şase luni, amintește AFP.

„La invitaţia preşedintelui Xi Jinping, preşedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită de stat în China în 16-17 mai”, adică joi şi vineri, a anunţat Kremlinul, un anunț identic fiind făcut și de partea chineză.

Aceasta va fi a patra întrevedere faţă în faţă între cei doi preşedinţi, de la începutul războiului în Ucraina, în februarie 2022. Cu câteva zile înainte de lansarea acestei invazii, Moscova şi Beijingul afirmaseră că prietenia lor este „fără limite” şi de atunci relaţiile lor diplomatice şi comerciale s-au întărit considerabil.

Rusia a găsit în China un partener economic crucial în faţa avalanşei de sancţiuni occidentale decise ca reacţie la ofensiva sa militară împotriva Ucrainei.

La rândul său, China beneficiază de importante reduceri la preţul la gaz şi petrol din partea ţării vecine. Autorităţile chineze se declară oficial neutre şi nu au condamnat niciodată invazia rusă, suscitând critici din partea comunităţii occidentale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro