Sari direct la conținut

Armata israeliană anunță că a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fâșia Gaza

HotNews.ro
Atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, Foto: Ohad Zwigenberg / AP / Profimedia
Atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, Foto: Ohad Zwigenberg / AP / Profimedia

Armata israeliană a anunțat vineri că a recuperat trupurile a trei ostatici reținuți în Fâșia Gaza de la atacul comis de mișcarea islamistă Hamas pe teritoriul israelian la 7 octombrie, care a declanșat războiul în teritoriul palestinian, potrivit AFP.

„Trupurile ostaticilor (Chanan) Yablonka (israelian, n.r.), Michel Nisenbaum (israeliano-brazilian, n.r.) și Orion Hernandez (Radoux, franco-mexican, n.r.) au fost recuperate în cursul nopții într-o operațiune comună” a armatei și a serviciilor de informații israeliene la Jabalia, în nordul teritoriului, a precizat armata într-un comunicat.

„Pe baza informațiilor verificate încrucișate aflate în posesia noastră”, a adăugat armata, toți trei „au fost uciși în timpul masacrului din 7 octombrie”, iar corpurile lor au fost apoi luate de oameni din Hamas și duse în Gaza. Cele trei cadavre au fost duse înapoi în Israel.

Cea de-a patruzeci și treia victimă franceză din 7 octombrie, Orion Hernandez Radoux, în vârstă de 32 de ani, participa la festivalul de muzică Nova, în sudul Israelului, când a fost atacat de luptătorii Hamas.

El se afla împreună cu prietenul său Shani Louk, un germano-israelian în vârstă de 22 de ani, care a apărut ulterior într-un videoclip pe rețelele de socializare, întins pe burtă, aparent inconștient și pe jumătate dezbrăcat, în spatele unei camionete în Fâșia Gaza. Armata israeliană a anunțat la 17 mai că i-a repatriat corpul.

Președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat „imensa tristețe” după aflarea veștii morții lui Orion Hernandez Radoux. „Franța rămâne mai angajată ca niciodată pentru eliberarea tuturor ostaticilor”, a scris el pe X, în timp ce doi ostatici francezi rămân captivi în Gaza.

Chanan Yablonka, un fan al sportului și al muzicii, a fost, de asemenea, răpit în timpul festivalului. Divorțat și tată a doi copii, potrivit surorii sale Avivit, el se hotărâse în ultima clipă să meargă la festival cu patru prieteni.

„Vești proaste”

Sora sa Avivit Yablonka a declarat pentru AFP că el și prietenii săi au încercat să fugă cu mașina. Cadavrele celor patru prieteni ai săi, printre care și cel al fostului fotbalist internațional israelian Lior Assouline, au fost găsite și identificate lângă vehicul.

Yablonka a declarat marți pentru AFP că „se temea de vești proaste” în legătură cu fratele ei, după anunțul repatrierii, săptămâna precedentă, a mai multor cadavre ale altor ostatici.

Pe același subiect:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro