Sari direct la conținut

VIDEO „Fără dictatori aspiranți!”: Donald Trump a fost huiduit la convenția libertarienilor

HotNews.ro
Donald Trump, la convenția libertarienilor, Foto: Francis Chung/POLITICO / AP / Profimedia
Donald Trump, la convenția libertarienilor, Foto: Francis Chung/POLITICO / AP / Profimedia

​Fostul președinție Donald Trump a fost huiduit, iar discursul lui întrerupt de țipetele celor prezenți într-o audiență zgomotoasă la Convenția Națională Libertariană de sâmbătă seara, o schimbare semnificativă față de adularea pe care o primește la mitinguri din partea susținătorilor săi fideli, relatează Reuters și The Guardian.

Libertarienii, care cred în guvernarea limitată și libertatea individuală, îl acuză pe Trump, un republican, că s-a grăbit să aprobe un vaccin împotriva COVID-19 când era președinte și că nu a făcut mai mult pentru a opri restricțiile de sănătate publică asupra persoanelor nevaccinate în timpul pandemiei.

Când Trump a urcat pe scena din Washington, s-au auzit huiduieli și scandări. O secțiune mai mică a mulțimii, susținătorii lui Trump, l-au aplaudat.

Cu puțin timp înainte de apariție, un membru al Partidului Libertarian a strigat: „Donald Trump ar fi trebuit să ia un glonț!”

Trump, care a fost președinte între 2017 și 2021, a menționat imediat cele 88 de acuzații cu care se confruntă în cele patru cazuri penale deschise împotriva sa.

„Dacă nu eram libertarian, sunt acum”, a spus el. El a denunțat administrația președintelui Joe Biden, contracandidatul său în alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, și colegii democrați ai lui Biden ca făcând parte dintr-o „ascensiune a fascismului de stânga”.

Trump încerca să facă apel la libertari, care au mai multe în comun cu pozițiile politice republicane decât cu democrații, în chestiuni precum taxe și dimensiunea guvernului

„Nu ar trebui să ne luptăm între noi”, le-a spus Trump care le-a cerut libertarienilor să lucreze cu el pentru a-l învinge pe Biden, un apel care a fost întâmpinat de multe huiduieli, deși marea majoritate din mulțime s-a opus cu înverșunare lui Biden și administrației sale.

Trump a continuat cu discursul său, spunând că a venit „să întindă o mână de prietenie” pentru opoziție comună la Biden. Asta a provocat scandări precum „Vrem pe Trump!” de la susținători, dar mai multe strigăte de „Opriți Fed!” – un refren comun al libertarienilor care se opun Rezervei Federale. O persoană care ținea un panou pe care scria „Fără dictatori aspiranți!” a fost scos de securitate din mulțime.

Libertarienii au strâns doar 1,2% din voturile naționale în 2020, sau aproximativ 1,8 milioane de voturi, dar alegerile din noiembrie ar putea fi decise cu doar zeci de mii de voturi într-o mână de state din câmpul de luptă, așa că Trump încearcă să elimine sprijinul libertarian.

Apariția lui Trump la adunarea libertariană, neobișnuită pentru un candidat republican la Casa Albă, a semnalat, de asemenea, cât de serios el și campania sa iau amenințarea candidatului terț Robert F. Kennedy Jr., care s-a opus de mult timp vaccinurilor și mandatelor și care a vorbit vineri la convenție.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro