Sari direct la conținut

Benjamin Netanyahu declară că Israelul este pregătit pentru o „acțiune foarte puternică” în nord

HotNews.ro
Benjamin Netanyahu în Fâșia Gaza, printre soldații israelieni, Foto: Israeli Government (GPO) / Hando / AFP / Profimedia
Benjamin Netanyahu în Fâșia Gaza, printre soldații israelieni, Foto: Israeli Government (GPO) / Hando / AFP / Profimedia

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri, în timpul unei vizite la granița cu Libanul, că Israelul este pregătit pentru o „acțiune foarte puternică” în nord, unde se învecinează cu această țară, relatează Reuters.

Numeroase localități israeliene din preajma graniței cu Libanul au fost evacuate în condițiile în care au fost ținte frecvente ale atacurilor cu rachete și drone lansate de Hezbollah, organizația teroristă libaneză care s-a alăturat atacului declanșat de Hamas împotriva Israelului în data de 7 octombrie a anului trecut.

Atacurile cu rachete lansate de Hezbollah săptămâna aceasta au dus la izbucnirea unor incendii de vegetație care au afectat zone întinse din nordul Israelului.

„Oricine crede că ne poate face rău și că noi vom sta cu mâinile în sân face o mare greșeală. Suntem pregătiți pentru o acțiune foarte puternică în nord. Vom restabili securitatea în nord într-un fel sau altul”, a declarat miercuri Benjamin Netanyahu, citat de mass-media israeliană.

Israelul și Hezbollah, una dintre organizațiile „proxy” finanțate de Iran, au lansat în ultimele 8 luni numeroase atacuri aeriene reciproce, provocând temeri că războiul din Fâșia Gaza s-ar putea extinde și în Liban, o țară devastată de ani de război civil și o economie în colaps.

Ostilitățile de acum dintre Israel și Hezbollah sunt cele mai puternice după ultimul război direct pe care l-au purtat în 2006, zeci de mii de persoane de ambele părți fiind forțate să își părăsească locuințele.

Comentariile făcute miercuri de Netanyahu vin în aceeași zi în care ambasada Statelor Unite din Liban a fost vizată de un atac armat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro