Sari direct la conținut

Prima reacție a lui Joe Biden după ce fiul său a fost găsit vinovat de încălcarea legii: „Sunt președinte, dar sunt și tată”

HotNews.ro
Joe Biden îl îmbrățișează pe Hunter, Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / Profimedia Images
Joe Biden îl îmbrățișează pe Hunter, Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a spus că va respecta decizia juriului care l-a găsit vinovat marți pe fiul său, Hunter Biden, de deținerea ilegală a unei arme de foc în 2018, perioadă în care era dependent de droguri, relatează BBC.

Juriul format din 12 persoane l-a găsit vinovat pe Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, că a mințit cu privire la consumul de droguri pe un formular pe care l-a completat pentru a cumpăra o armă în 2018. El riscă o posibilă pedeapsă cu închisoarea în urma verdictului, care a marcat prima urmărire penală a copilului unui președinte în exercițiu.

Condamnarea sa pentru toate cele trei acuzații de infracțiune vine în plină campanie a tatălui său pentru un nou mandat de președinte și la mai puțin de două săptămâni după ce rivalul său electoral, Donald Trump, a fost condamnat la New York.

Deși președintele Biden nu a participat la procesul din Delaware, mulți membri ai familiei, inclusiv prima doamnă Jill Biden, au participat la acest proces în mod regulat. Soția, sora și unchiul lui Hunter Biden au fost prezenți uneori pentru a-l sprijini în timpul procedurilor.

Președintele Biden a mers în Wilmington, Delaware, după verdict și și-a îmbrățișat fiul care l-a așteptat la aterizare.

„Eu sunt președintele, dar sunt și tată. Jill și cu mine ne iubim fiul și suntem atât de mândri de bărbatul care este astăzi”, a spus el într-un comunicat. Biden a adăugat că va „accepta rezultatul acestui caz și va continua să respecte procesul judiciar, deoarece Hunter ia în considerare un recurs”.

Președintele Biden a exclus anterior grațierea fiului său, al cărui proces a dus la prezentarea publică a unor detalii jenante. Jurații le-au ascultat pe fosta lui soție, Kathleen Buhle, și pe o fostă iubită, Zoe Kestan, care au descris consumul frecvent de droguri care i-au afectat prietenii și familia. Mesaje text care detaliază dependența lui și fotografii, unele arătând un Hunter Biden pe jumătate gol, au fost, de asemenea, arătate instanței.

Verdictul de marți a provocat o reacție politică instantanee, inclusiv din partea republicanilor din Congres, care au petrecut ani de zile investigând comportamentul și legăturile de afaceri ale lui Hunter Biden.

Hunter Biden, un avocat şi om de afaceri, în vârstă de 54 de ani, care s-a transformat într-un artist şi care a ieşit de ani de zile din adicţii de droguri şi alcool, este o ţintă privilegiată a adversarilor tatălui său, în primul rând a lui Donald Trump – care-l consideră călcâiul lui Ahile al locatarului în exerciţiu al Casei Albe.

El a fost inculpat în decembrie cu privire la fraudă fiscală, pentru că s-a sustras printr-o „stratagemă” obligaţiei de a plăti impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari.

El a pledat nevinovat în acest dosar, în care procesul urmează să aibă loc în septembrie, în California, unde locuieşte.

Aceste două procese ar putea afecta încercarea lui Joe Biden de a marca un contrast faţă de adversarul său republican, vizat în patru proceduri penale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro