Sari direct la conținut

Prinţesa Kate participă sâmbătă la un eveniment regal, prima sa apariție publică după ce a fost diagnosticată cu cancer / „Nu am ieșit încă din impas”

HotNews.ro
Prinţesa Kate participă sâmbătă la un eveniment regal, prima sa apariție publică după ce a fost diagnosticată cu cancer / „Nu am ieșit încă din impas”
Catherine, prințesa de Wales Foto: Daniel LEAL / AFP / Profimedia

Prințesa de Wales a Marii Britanii, Catherine, spune că face „progrese bune” în tratamentul împotriva cancerului și anunță totodată că va lua parte, sâmbătă, la tradiţionala paradă militară „Trooping the Colour”, organizată cu ocazia zilei de naştere a monarhului britanic.

Aceasta va fi prima apariție publică din acest an a prințesei de Wales, după diagnosticul de cancer și după operația abdominală suferită în ianuarie, scrie BBC.

Însă într-un mesaj personal, postat vineri pe rețelele sociale, Kate spune că tratamentul său este în curs și va mai continua câteva luni. „Încă nu am ieșit din impas”, a scris prințesa de Wales.

Aceste noi informații, furnizate chiar de Catherine, constituie cea mai importantă actualizare despre starea sa de sănătate de când a dezvăluit, în luna martie, că are cancer.

Mesajul de pe rețelele sociale este însoțit și de o nouă fotografie a prințesei, realizată de fotograful Matt Porteous, care o arată în apropierea casei sale din Windsor.

Dar mesajul său, deși pozitiv, conține și o notă de prudență, punctează BBC. „Așa cum știe oricine care trece prin chimioterapie, există zile bune și zile rele”, a scris ea.

„În acele zile proaste te simți slăbit, obosit și trebuie să cedezi în fața corpului tău care se odihnește. Dar în zilele bune, când te simți mai puternic, vrei să profiți la maximum de faptul că te simți bine”, explică prințesa.

„Învăț cum să am răbdare, mai ales cu incertitudinea. Luând fiecare zi așa cum vine, ascultându-mi corpul și permițându-mi să îmi iau acest timp atât de necesar pentru a mă vindeca”, adaugă ea.

La evenimentul „Trooping the Colour” de sâmbătă, prinţesa Kate se va afla în parada trăsurilor împreună cu copiii ei și va face parte din grupul membrilor familiei regale care vor saluta mulțimea de la balconul Palatului Buckingham.

Acest eveniment, care serveşte totodată la celebrarea zilei de naştere a suveranului britanic, un purtător de cuvânt al Palatului a declarat că regele Charles al III-lea este „încântat că prințesa poate participa la evenimentele de mâine”.

INTERVIURILE HotNews.ro