Sari direct la conținut

Pământul a doborât pentru a treia oară într-o săptămână recordul de temperatură / Care este acum cea mai caldă zi din istorie

HotNews.ro
Canicula, Foto: Shutterstock
Canicula, Foto: Shutterstock

Pământul a înregistrat joi, 6 iulie, cea mai caldă zi din istorie, doborând recordurile înregistrare luni și marți, pe măsură ce temperaturile medii globale continuă să crească, potrivit datelor de la Centrele Național pentru Predicții de Mediu din SUA, relatează Reuters.

Temperatura medie globală a atins joi 17,23 grade Celsius, potrivit agenției guvernamentale.

Recordul vine la doar câteva zile după valurile de căldură intense din Statele Unite și China, în timp ce un altul a ucis peste 100 de oameni în Mexic, pe măsură ce temperaturile cresc la nivel global.

Joi, Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene a declarat că iunie a fost cea mai caldă lună din toate timpurile, doborând recordul anterior din iunie 2019 cu o diferență substanțială.

„Astfel de înregistrări sunt consecința previzibilă a fenomenului El Nino pe termen scurt, care se va adăuga tendinței de încălzire globală pe termen lung din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră ale omenirii”, a declarat pe Twitter Robert Rohde, de la Berkeley Earth.

El Nino a adus în acest an temperaturi calde la suprafața mării în estul și centrul Oceanului Pacific.

După ce recordul anterior din august 2016 a fost depășit pentru prima dată luni, mai mulți oameni de știință au prezis mai multe zile maxime care vor doborî recordurile în acest an.

„Așteptați-vă în viitor la multe zile care să fie cea mai caldă”, a spus Saleemul Huq, directorul Centrului Internațional pentru Schimbări Climatice și Dezvoltare din Bangladesh, într-un comunicat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro