Sari direct la conținut

​Scandal în Camera Deputaților. Plenul în care urma să fie aleasă conducerea, oprit de președintele de ședință, deputat AUR. George Simion acuză "blat" / Ședința continuă cu un alt președinte

HotNews.ro
plen Camera, Foto: cdep.ro
plen Camera, Foto: cdep.ro

Ședința Camerei Deputaților a fost oprită luni seară de către președintele de ședință, Lucian Feodorov (AUR), decanul de vârstă, chiar înainte de a fi aleasă noua conducere a forului legislativ. El a invocat că este obosit, iar parlamentarii AUR au părăsit ședința.

Ședința a fost declarată închisă brusc, luni seară, după ora 23.30, chiar înainte de a fi supusă la vot alegerea noului președinte al Camerei Deputaților. Președintele de ședință, Lucian Feodorov (AUR), decanul de vârstă (78 de ani), a invocat că este obosit, iar parlamentarii AUR au părăsit sala, deși atât PNL, cât și PSD ceruseră să fie ales președintele forului legislativ.

„Dacă vor să-și numească legal președintele la Camera Deputaților, să își ia secretare, mașini, să o facă mâine, nu azi”, a susținut liderul AUR, George Simion. Întrebat ce anume invocă de au oprit ședința și au părăsit sala, el a răspuns: „Invocam înțelegerea între PNL și PSD, care ni s-a părut grotescă. Nu vom lua parte la asta. Dacă ședința continuă, vom cauționa în penal”.

La acestă oră, ședința continuă pentru alegerea conducerii camerei Deputaților, după ce următorul decan de vârstă – Ibram Iusein, reprezentant al Uniunii Democrate Turce din România – a fost ales noul președinte de ședință.

La funcția de președinte al Camerei Deputaților vor candida Ludovic Orban și Alfred Simonis (PSD).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro