Sari direct la conținut

Ciolacu, atac la industria jocurilor de noroc: În pandemie au stat la masa Guvernului, acum amenință politicieni și concediază jurnaliști. S-a depășit orice limită!

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul Marcel Ciolacu a lansat joi un atac la industria jocurilor de noroc, industrie în care se vor introduce noi taxe și se va limita drastic spațiul de publicitate. „S-a depășit orice limită. Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere. În pandemie au stat la masa Guvernului, acum amenință politicieni și concediază jurnaliști. Cred că este suficient, s-a ajuns mult prea departe!, a declarat Ciolacu.

Premierul Ciolacu a anunțat la începutul ședinței de Guvern că astăzi se va adopta Ordonanța de urgență care va reglementa jocurile de noroc.

  • „Adoptăm azi și OUG care reglementează industria pariurilor și păcănelelor. În primul rând jocurile de noroc nu vor mai putea funcționa dacă firma nu este înregistrată ăn Romania.
  • Crestem semnificativ taxele pentru toate licențele de jocuri de noroc și limităm drastic spațiul de publicitate pe care-l pot cumpăra firmele din aceasta industrie.
  • Realitatea ne arată că s-a depășit orice limită. Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere. În pandemie au stat la masa Guvernului, acum amenință politicieni și concediază jurnaliști. Cred că este suficient, s-a ajuns mult prea departe!”, a declarat premierul.

Precizările premierului vin în contextul în care redactorul șef al GSP, Cătălin Țepelin, a fost îndepărtat de patronatul elvețian, iar redacțiile GSP și Libertatea au acuzat presiuni făcute în legătură cu clienți de publicitate, în acest caz firme de jocuri de noroc.

​73 de jurnaliști ai Gazetei Sporturilor (GSP) și Libertatea, produse media ale trustului elvețian Ringier, au semnat o scrisoare-protest față de decizia patronatului de a-l da afară pe redactorul șef al GSP, Cătălin Țepelin. În documentul intitulat „Ne opunem”, semnatarii acuză presiuni făcute în legătură cu clienți de publicitate, în acest caz firme de jocuri de noroc.

Superbet, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața pariurilor din România, a reacționat, susținând că orice ingerință în conținutul editorial sau presiuni la nivel de management sunt incompatibile cu valorile companiei și că va lua măsuri drastice împotriva oricărui angajat care ar acționa neprincipial.

Ciolacu a anunțat „o reformă în jocurile de noroc”: Interzis companiilor care nu au sediul fiscal în România

Nicio companie nu va mai putea activa în domeniul jocurilor de noroc dacă nu are sediul fiscal în România, un proiect în acest sens urmând să intre în ședința de joi a Guvernului, a declarat luni premierul Marcel Ciolacu, care a dat exemplul companiilor cu sediul „prin Transnistria”.

El a acuzat că în timpul pandemiei „mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului”: „Păcănelele erau deschise pe tot teritoriul României, în timp ce bisericile și spitalele erau închise”.

Ciolacu susține că ar fi șantajat de şefii companiilor de jocuri de noroc din cauza proiectului care mută păcănelele la periferia orașelor, dar în Parlament a dat aviz negativ

Premierul Marcel Ciolacu a acuzat sâmbătă că există „o formă de şantaj” la adresa lui, cât şi a altor responsabili ai statului român, după ce a propus proiectul de lege care scoate păcănelele în afara localităților.

„În calitatea mea de prim-ministru, solicit statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii şi de un şantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător”, a adăugat liderul PSD, relatează News.ro.

Pe de altă parte, în Parlament, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a transmis că nu susține acest proiect de lege.

Noile reguli în domeniul jocurilor de noroc: de la creșterea taxelor, la interdicțiile din sălile de jocuri

Cresc taxele și în domeniul jocurilor de noroc, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență, obținut de HotNews.ro. Este vorba despre de taxele de licențiere și de autorizare. Nu sunt însă singurele modificări pe care le duce actul normativ anunțat de premierul Ciolacu și care ar trebui să fie adoptat în ședința de guvern din această săptămână.

De asemenea, proiectul prevede că statul poate acorda licențe doar societăților înmatriculate în România sau persoanelor juridice constituite legal într-un stat membru al Uniunii Europene sau în state semnatare ale Acordului privind Spaţiul Economic European sau din Confederaţia Elveţiană care au înregistrat un sediu permanent în România.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro