Sari direct la conținut

Prima reacție vine din USR după sondajul privind votul tinerilor. Moșteanu: „Bătălia pentru tineri este între USR și AUR. Și sondajele noastre arată că nu preferă partidele vechi”

HotNews.ro
Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR, Foto: Inquam Photos / George Călin
Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR, Foto: Inquam Photos / George Călin

Reacții politice după ce HotNews.ro a publicat sâmbătă rezultate ale unui sondaj realizat pentru inițiativa civică nonpartizană „Tinerii votează” de către institutul IRES. Rezultatele, citate de tineri, arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani.

Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR, susține că studiile arată că tinerii nu se informează de la televiziuni sau site-uri, ci își iau informația de pe Tik-tok, Youtube sau alte rețele de socializare.

Principala schimbare o reprezintă modul cum partidele interacționează cu publicul tânăr și ce surse au devenit credibile sau importante pentru acest electorat, subliniază purtătorul de cuvânt al USR. Această comunicare se vede și în rezultate.

Potrivit acestuia, populația între 18 și 35 de ani își ia toată informația, nu numai cea legată de politică, din mediul online sau rețelele de socializare.

„Youtube e de bază, Tik-tok, Instagram, orice rețea socială și aici USR și AUR se mișcă mai bine decât celelalte partide”, este poziția reprezentantului Uniunii.

„Cred că cei de la AUR au câștigat electorat tânăr datorită modului de a comunica, au folosit foarte mult rețelele sociale într-un mod nou pentru politică. Mă uit la live-urile lui Simion, cred că asta a ajutat. Tik-tok-ul i-a ajutat să câștige popularitate. Vom vedea cum această popularitate se va transforma în intenție de vot și voturi pe 9 iunie” a declarat Moșteanu, sâmbătă, pentru HotNews.ro.

Deputatul crede că bătălia pentru primul loc pentru electoratul tânăr se va da între USR și AUR.

„USR câștigă în continuare votul tinerilor, avem și noi sondajele noastre. Avem o organizație dinamică, independentă, cu un buget special pentru evenimente cu tinerii. Cu siguranță, tinerii vor alege în mare măsură USR. Sondajele USR arată că tineretul optează pentru USR și AUR și puțin pentru partidele tradiționale. Bătălia pentru tineri este între USR și AUR. Tinerii nu votează ideologic, nu sunt atenți ideologic, votează făcând o analiză destul de rapidă și emoțională a ofertei electorale și mereu sunt tentați să voteze ceva nou”, este explicația oferită de purtătorul de cuvânt al USR.

Ionuț Moșteanu adaugă că USR este perceput în continuare drept un partid tânăr, deoarece oamenii văd în conducere oameni apropiați de vârsta lor.

„Eu sunt printre cei mai vârstă useriști din Parlament. USR e un partid tânăr, cu președinte tânăr, cu foarte mulți oameni tineri sub 30 de ani, sub 40 de ani. Tinerii votează în general antisistem, iar partidele tradiționale au arătat că nu se pot apropia de electoratul tânăr pentru că sunt anchilozate în comunicare și funcționare. Partidele tradiționale tratează tineretul ca un accesoriu pe care să-l aibă la diverse evenimente”, spune deputatul USR.

Hotnews.ro a încercat să obțină reacții și de la reprezentanții PSD și PNL, dar liderii acestor partide nu au oferit un răspuns până la publicarea acestui material.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro