Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina: Rusia vrea să anexeze teritoriile ucrainene ocupate într-un nou district federal / Raport sumbru pentru ucrainenii de pe front / Rusia ar fi folosit avionul său „stealth” Suhoi Su-57 contra sistemelor antiaeriene

HotNews.ro
Lansator de rachete al ucrainenilor care trage asupra pozițiilor rusești, Foto: ARIS MESSINIS / AFP / Profimedia
Lansator de rachete al ucrainenilor care trage asupra pozițiilor rusești, Foto: ARIS MESSINIS / AFP / Profimedia

În ziua 106 a invaziei declanșate de Vladimir Putin, luptătorii ucraineni rezistă în Severodonețk, în ciuda bombardamentelor rusești neîncetate, a declarat guvernatorul regional, în timp ce Moscova insistă asupra unui asalt care, în opinia ambelor părți, ar putea contribui la influențarea cursului războiului.

Cele mai importante informații de joi, cea de-a 106-a zi a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

01:40Volodimir Zelenski a discutat joi cu Emmanuel Macron despre ajutorul militar al Franţei pentru Ucraina, inclusiv „armament greu”, după cum a precizat şeful statului francez, dar și despre aderarea Ucrainei la UE.

Într-un mesaj pe Twitter, Zelenski spune că l-a informat pe Macron despre „situaţia de pe front” și că au discutat despre „ajutoare militare suplimentare pentru Ucraina”. „O atenţie deosebită a fost acordată drumului Ucrainei către UE, coordonăm pașii”, a precizat în încheiere președintele ucrainean.

Conform AFP, Parisul a confirmat într-un comunicat apelul telefonic dintre cei doi preşedinţi. Emmanuel Macron „l-a întrebat pe preşedintele Zelenski despre ultimele evoluţii de pe teren, precum şi despre necesarul în ceea ce priveşte echipamentul militar, sprijinul politic, sprijinul financiar şi ajutorul umanitar”.

Președintele francez l-a asigurat pe omologul său ucrainean că „Franţa va rămâne mobilizată pentru a răspunde nevoilor Ucrainei, inclusiv în armament greu”.

În final, cei doi preşedinţi „au convenit să rămână în contact, mai ales în perspectiva avizului pe care Comisia Europeană îl va emite cu privire la candidatura Ucrainei la aderarea la Uniunea Europeană şi a discuţiei care va urma în cadrul Consiliului European din 23 şi 24 iunie”.

01:28Severodoneţkul va cădea, crede un oficial occidental citat de BBC.

Rusia „deține acum cel mai probabil controlul” asupra orașului-cheie Severodoneţk și va încercui în final forțele ucrainene din zonă, a declarat acest înalt oficial occidental, care nu a dorit să fie numit.

El respinge totodată ideea că armamentul greu furnizat de Occident (precum lansatoarele de rachete britanice și americane) va ajunge prea târziu sau în cantități prea mici pentru a influența soarta războiului.

Oficialul spune că mai urmează încă multe alte lupte în regiunea Donbas.

Rusia, afirmă el, încă nu face progrese în ritmul la care spera Moscova.

Putin se compară cu Petru cel Mare

01:10 Corriere della Sera: Misterul stocurilor de cereale ale Chinei, mai mari decât cele ale restului lumii. Dar de ce?

00:12 „Cădeau ca muștele”: Armata rusă i-ar fi retras pe soldații buriați din Severodonețk

23:50Marele salt înapoi al lui Vladimir Putin: Economia Rusiei pierde 15 ani de progres economic

23:36Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov a anunțat joi că Ucraina și-a întărit deja apărarea coastei de la Marea Neagră cu noile rachete antinavă Harpoon primite de la Danemarca

23:12Mult așteptatele obuziere AHS Krab au ajuns în Ucraina: „Sunt pregătite pentru misiuni de luptă pe front”

22:54 Vladimir Putin compară politica sa cu cea a țarului Petru cel Mare

22:30FOTO Rușii au capturat un tanc misterios în Ucraina

21:58VIDEOTeleviziunile rusești dezbat dacă prizonierii ar trebui împușcați, spânzurați sau sfârtecați, ca în Evul Mediu

21:22După Emmanuel Macron, și șeful Statului Major Francez a discutat la telefon cu omologul său rus

21:00Kremlinul spune că nu va tăia livrările de gaz și către alte țări europene: Restul plătesc în ruble

20:52Finlanda vrea să construiască bariere la granița sa cu Rusia

20:43Vladimir Putin dezvăluie ce se întâmplă dacă economia „șchioapătă, strănută și tușește”

20:38 Poșta lituaniană vinde timbre cu drona Bayraktar: Recomandăm să trimiteți scrisori lui Olaf Scholz și Macron

UE face apel la țările lumii să nu cumpere cereale exportate de Rusia după ce au fost scoase din teritoriile ucrainene ocupate

20:13Uniunea Europeană face apel la toate țările lumii să nu cumpere cereale din Rusia care ar fi fost trimise la export după ce au fost scoase de pe teritoriile ucrainene ocupate.

Reprezentantul Serviciului Extern al UE, Peter Stano, a declarat joi că Rusia ar fi încercat să vândă un lot de cereale Egiptului, dar Egiptul a refuzat-o.

19:52 Volodimir Zelenski a impus prin decret sancțiuni pe termen nedeterminat împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a secretarului său de presă Dmitri Peskov, a secretarului Consiliului de Securitate Nikolai Patrușev, a prim-ministrului rus Mihail Mișustin și a aproape tuturor membrilor guvernului rus. Un total de 35 de persoane au fost sancționate.

19:28Comisia Europeană a semnat un acord de contribuţie în valoare de 7 milioane de euro cu Crucea Roşie, menit să le ofere sprijin psihosocial şi pentru sănătate mintală persoanelor care fug din Ucraina.

19:03Consiliul municipal din Kiev va cere guvernului să creeze un cimitir militar în capitala Ucrainei pentru înmormântarea apărătorilor care au căzut în luptele cu rușii, transmite Ukrainska Pravda.

„Ucraina trăiește astăzi o mare tragedie și trece prin mari încercări – soldații noștri, patrioții, eroii națiunii ucrainene mor pentru libertatea și independența statului nostru. Și este de datoria noastră să onorăm faptele lor eroice și memoria eroilor”, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Acesta susține că municipalitatea poate să acopere toate costurile legate de construcția cimitirului militar.

18:52Peste 4,8 milioane de ucraineni au fost înregistraţi ca refugiaţi în Europa după lansarea invaziei ruse pe 24 februarie, a anunţat joi Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Numărul ucrainenilor care după izbucnirea războiului au trecut graniţa fără a reveni în Ucraina până pe 7 iunie este însă mult mai mare, de circa 7,3 milioane.

Alţi circa 2,3 milioane de ucraineni care şi-au părăsit ţara începând din 24 februarie s-au întors între timp în Ucraina.

Alţi circa 8 milioane de ucraineni sunt strămutaţi intern din cauza războiului, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie a ONU (OIM).

Ucrainenii ar fi avansat în luptele de stradă din Severodonețk

18:39 VIDEO Stugna-P, cea mai versatilă armă a ucrainenilor? Ce au reușit să lovească de data aceasta

18:34Forțele ucrainene ar fi avansat în luptele de stradă intense din orașul Severodonețk din estul țării, dar susțin că singura lor speranță de a schimba situația este mai multă artilerie pentru a contrabalansa puterea Rusiei, transmite Reuters.

18:23Marea Britanie se declară „profund îngrijorată” după anunțul privind condamnarea la moarte a doi combatanți britanici de către separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei.

„Suntem evident profund îngrijorați de acest lucru. Am spus în mod repetat că prizonierii de război nu trebuie exploatați în scopuri politice”, a afirmat un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson, în timp ce șefa diplomației britanice Liz Truss a denunțat un „simulacru de judecată, fără nicio legitimitate”.

„Continuă să facem tot ce putem pentru a-i sprijini”, a mai afirmat Liz Truss, într-un mesaj postat pe Twitter.

Rusia vrea să anexeze teritoriile ucrainene ocupate într-un nou district federal

17:49 Rusia vrea să anexeze toate teritoriile ucrainene ocupate într-un nou district federal / Liderii separatiști din Lugansk și Donețk ar urma să fie trași pe linie moartă (Meduza)

17:41 Cei doi combatanți britanici și un marocan capturați de ruși în estul Ucrainei au fost condamnați la moarte de separatiști

„Curtea supremă a Republicii Populare Donețk i-a condamnat la moarte pe britanicii Aiden Aslin și Shaun Pinner și pe marocanul Brahim Saadoun, acuzați că au participat la lupte ca mercenari”, a transmis joi agenția oficială de presă rusă TASS.

17:39Noi imagini cu rachetele Brimstone folosite în luptă de către ucraineni:

17:18 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel joi la suspendarea Rusiei din cadrul Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură („Food and Agriculture Organization of the United Nations” – FAO), având în vedere impactul pe care războiul declanșat de Moscova în Ucraina îl are asupra insecurităţii alimentare globale.

Apelul e mai degrabă unul simbolic, notează CNN, care precizează că toate cele 193 de țări membre ONU sunt de asemenea membre FAO.

16:55Șeful administrației militare regionale din Jîtomyr, Vitali Buneciko, a spus că racheta pe care forțele rusești au lansat-o asupra orașului Novohrad-Volînskîi în noaptea de 9 iunie ar fi fost lansată de un avion ce a decolat din Belarus.

„Conform informațiilor preliminare, racheta care a lovit o clădire cu mai multe etaje din Novohrad-Volînskîi în această seară ar fi putut fi trasă dintr-o aeronavă din Belarus”, a declarat acesta, citat de Ukraîinska Pravda. El nu a precizat dacă avionul ar fi intrat în spațiul aerian ucrainean din Belarus sau ar fi lansat racheta de pe teritoriul bielorus.

Ucrainenii susțin că i-au blocat pe ruși pe direcția Bakhmut

16:38La Mariupol, autoritățile de ocupație rusești au început să plătească pensiile în ruble.

„Întrebarea principală este de unde vin banii și cum sunt emiși. Ei dau numerar, care a fost livrat cu vehicule blindate cu o zi înainte. În ruble”, a spus un consilier al primarului ucrainean al orașului-port de la Marea Azov.

16:12 Forțele armate ucrainene anunță că au oprit ofensiva rusească în direcția Bakhmut și că „inamicul a suferit pierderi și s-a retras”.

„În ciuda pierderilor pe care le provocăm, forțele armate ruse continuă să ducă ostilități istovitoare de mare intensitate pe un front larg. În direcția Lyman, inamicul se pregătește să atace Slaviansk. În direcția Bahmut, inamicul continuă să tragă cu artilerie, lansatoare de grenade propulsate de rachete”, afirmă armata ucraineană.

15:58 Un colonel rus a spus despre prizonierii ucraineni că „au un comportament sfidător, nu răspund la durere, la nimic”.

15:13Ucraina a trimis puțin peste 600.000 tone de cereale în portul Constanţa de la începutul invaziei și alte 120.000 de tone sunt pe drum, acestea reprezentând aproximativ 3% din cele 20 de milioane de tone pe care trebuie să le exporte înainte de noua recoltă care va începe la sfârșitul lunii iulie, pentru a preveni o criză alimentară globală, informează Reuters.

15:08 Un cercetător australian care urmărește și comentează activ desfășurarea invaziei a calculat că sub 14% din ceea ce susțin rușii în privința pierderilor de echipamente suferite de ucraineni poate fi validat independent

15:07Parlamentul European cere liderilor UE să acorde doar Ucrainei și Moldovei statutul de țară candidată la aderare, nu și Georgiei, deocamdată

Ucrainenii, dificultăți uriașe în fața bombardamentelor rusești și „un efect serios de demoralizare” a trupelor

14:38Raport sumbru: Ucrainenii sunt dominați 40 la 1 de către ruși / Dificultăți uriașe în fața bombardamentelor rusești și „un efect serios de demoralizare” a trupelor

14:11 Andrzej Duda i-a criticat dur pe liderii Franței și Germaniei pentru convorbirile telefonice cu președintele rus Vladimir Putin, spunând că a fost ca și cum ar fi avut discuții cu Hitler.

13:54 Ministerul ucrainean al Apărării a afirmat joi că forțele sale au recâștigat o parte din teritoriu de la forțele ruse într-o contraofensivă în zona Herson din sudul Ucrainei.

Acesta nu a oferit detalii, dar a precizat că forțele rusești au „suferit pierderi de oameni și echipamente”, au minat teritoriul pe măsură ce au fost împinse înapoi și s-au baricadat în fața trupelor ucrainene.

13:47 Potrivit ultimei estimări a părții ucrainene, forțele rusești au pierdut în ultimele 24 de ore 200 de soldați, 5 tancuri, 9 blindate, 8 piese de artilerie, 3 drone și 15 vehicule.

13:37 Ministerul ucrainean al apărării a dezvăluit câte tunuri de 155 mm și blindate a primitpână acum și ce mai vrea de la aliații occidentali

13:15Sute de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile clădirilor distruse din Mariupol, potrivit unui consilier al primarului orașului.

Petro Andriuschenko a vorbit pe canalul său de Telegram despre o „caravană nesfârșită a morții” în orașul-port ocupat de ruși, unde între 50 și 100 de cadavre sunt găsite sub dărâmăturile ale fiecărui bloc, transmite BBC.

Stoltenberg are zona zoster și nu mai vine la București

12:48 Buletinul de știri al postului de radio rus Kommersant FM a fost întrerupt miercuri de imnul ucrainean și melodii antirăzboi, după ce hackeri necunoscuți au piratat transmisia online a postului, transmite The Moscow Times.

12:39 Eforturile globale pentru evitarea unei crize alimentare încep în porturile ucrainene de la Marea Neagră, iar Kievul are nevoie de asigurări că nu vor fi atacate pentru a relua transporturile de cereale, a declarat joi premierul italian Mario Draghi.

„Trebuie să deblocăm milioanele de tone de cereale care sunt blocate acolo din cauza conflictului. Eforturile de mediere ale Națiunilor Unite și ale Turciei sunt pași importanți”, a declarat Draghi într-un discurs susținut la o reuniune ministerială a OCDE la Paris.

„Trebuie să îi oferim președintelui Zelenski asigurările de care are nevoie că porturile nu vor fi atacate”, a adăugat el.

12:23Șeful NATO, Jens Stoltenberg, diagnosticat cu Zona Zoster / Nu mai vine la Summitul NATO de la București

În Severodonețk este o penurie „catastrofală” de piese de artilerie – comandant

12:16Armata rusă a adus muniție din anii ’50 în regiunea Herson pentru a mina teritoriul ocupat, susțin serviciile ucrainene de informații, transmite Ukrainska Pravda.

12:00VIDEO Imagini nebunești din cabina unui pilot ucrainean de Su-25 care zboară aproape atingând copacii / Detaliul care arată că rușii l-au luat în vizor

11:55Ministerul rus al Apărării a anunțat joi că 60 de nave de război, bărci și nave de sprijin, peste 40 de avioane și elicoptere, precum și până la 2.000 de unități de arme, echipamente militare și speciale ale Flotei sale din Marea Baltică sunt implicate de astăzi în exerciții militare în exclava Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania, potrivit BBC.

11:32Conducerea Republici Populare Donețk susține că la acest moment ar controla 231 de așezări din regiune, număr care ar crește pe zi ce trece, scrie The Guardian. Ei menționează în mod special Sviatohirsk (Donețk) și Tatyanovka și spun că „există bătălii pentru Sloviansk”.

11:21Forțele ucrainene care luptă pentru controlul orașelor gemene Severodonețk și Lisiciansk din estul Ucrainei se confruntă cu o lipsă „catastrofală” de piese de artilerie, a declarat la televiziunea națională Petro Kuzyk, comandantul batalionului Svoboda care luptă în regiune, citat de CNN.

„Aici nu este o problemă că avem poziții proaste sau bune sau că manevrăm prost. Problema este legată de lipsa catastrofală de piese de artilerie”, a spus Petro Kuzyk.

Rusia ar fi folosit avionul său „stealth” Suhoi Su-57 contra sistemelor antiaeriene ucrainene

11:1310.000 de civili au rămas în orașul Severodonețk și acum este imposibil să fie evacuați, a declarat joi primarul Oleksandr Stryuk, transmite Reuters.

Forțele ucrainene dețin în continuare zona industrială și zonele adiacente din orașul Seveodonețk, iar situația este „dificilă, dar gestionabilă”, a mai spus Oleksandr Stryuk.

11:11Rusia ar fi folosit avionul său „stealth” Suhoi Su-57 contra sistemelor antiaeriene ucrainene: „A fost confirmată invizibilitatea pe radar a avionului”

11:00Adam Delimkhanov, deputat în Duma de Stat a Rusiei și vărul liderului cecen Ramzan Kadîrov, speră ca războiul să se termine până la sfârșitul anului, transmite Nexta, citând presa rusă.

10:48 Anders Fogh Rasmussen, fost premier danez și secretar general al NATO a spus că „poporul ucrainean luptă de fapt în numele nostru, al tuturor, și trebuie să-l oprim pe Putin, altfel el nu se va opri. El va continua să cucerească vecini pașnici dacă nu este oprit în Ucraina”.

El a remarcat că „Putin a obținut exact opusul a ceea ce a vrut”, spunând că „a creat mai multă unitate în cadrul NATO. Iar acum veți vedea, de asemenea, că NATO se va extinde cu Finlanda și Suedia. El aduce trupele NATO mai aproape de granițele rusești”.

Rasmussen a adăugat „putin și Rusia sunt experți în prelungirea conflictelor înghețate”, citând prezențele rusești din Transnistria, Osetia de Sud și Crimeea.

10:36Milioane de oameni ar putea muri de foame din cauza blocadei impuse de Rusia porturilor ucrainene de la Marea Neagră, a declarat joi președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Avertizând că lumea se află în pragul unei „crize alimentare teribile”, el a spus într-o declarație televizată că Ucraina nu poate exporta grâu, porumb, ulei și alte produse. (Reuters)

Continuă luptele aprige în Severodoneţk. Forțele ruse distrug „tot ce poate fi folosit pentru apărare”

10:29VIDEO Filmare dură cu soldații străini în timp ce luptă în Ucraina: „Ce greu e de țintit cu chestia asta” / „F***k you, pus*ies!”

10:21Luptele continuă în Severodoneţk, epicentrul confruntării din Donbas, iar forțele ruse distrug „tot ce poate fi folosit pentru apărare”, a spus guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, transmite Reuters.

Rusia bombardează zonele din oraș care sunt încă controlate de Ucraina, iar forțele ucrainene vor putea să „facă curățenie” în Severodoneţk după ce vor primi artilerie cu rază lungă de acțiune.

09:31 Evaluarea de joi dimineață de la ministerul britanic al apărării:

  • Luptele continuă în „buzunarul” Severodonețk, dar, în ultimele 48 de ore, Grupul de forțe de est al Rusiei (EGF) și-a intensificat probabil și eforturile de a avansa la sud de Izium.
  • Progresul Rusiei pe axa Izium a rămas blocat din aprilie, după ce forțele ucrainene au folosit bine terenul pentru a încetini avansul Rusiei.
  • Rusia a încercat probabil să reconstituie EGF după ce a suferit pierderi foarte mari în avansul eșuat asupra Kievului, dar este probabil ca unitățile sale să rămână subdimensionate.
  • Rusia încearcă probabil să recâștige avânt în această zonă pentru a exercita presiuni suplimentare asupra Severodonețk și pentru a avea opțiunea de a avansa mai adânc în regiunea Donețk.

09:26 Gigantul chinez Huawei a început să își închidă punctele de vânzare cu amănuntul din Rusia, parțial din cauza scăderii cererii, a anunțat agenția de presă de stat RIA din Moscova, citând o sursă apropiată companiei.

Potrivit RIA, patru din cele 19 magazine din Rusia au fost închise în prezent, iar restul vor face același lucru în curând. O lipsă de produse în depozite a fost un alt motiv invocat de sursă.

Soldați ruși de elită au refuzat să lupte în Lugansk și s-au întors acasă

09:23 Administrația Joe Biden a emis noi restricții de investiții care le interzic americanilor să cumpere acțiuni și obligațiuni rusești. Interdicția este cea mai recentă măsură luată de oficialii americani pentru a intensifica presiunea financiară asupra Rusiei.

Potrivit noilor îndrumări emise luni de Departamentul Trezoreriei din SUA, investitorilor americani le este interzis să cumpere titluri de creanță și instrumente financiare nou emise sau existente, emise de o entitate din Federația Rusă”. Până acum, americanii puteau cumpăra acțiuni și obligațiuni rusești pe piețele secundare.

08:42 Armata ucraineană anunță că Turcia a început producția în masă de Bozok, o muniție miniaturală cu ghidare laser, care este foarte compatibilă cu dronele Bayraktar TB2.

Ucraina este mediul perfect pentru utilizarea acesteia și prezintă oportunități de testare a muniției, spune sursa citată.

08:00 Forțele rusești intensifică utilizarea operațiunilor psihologice și informaționale și trimit mesaje de pe diferite plaforme soldaților ucraineni din Severodonețk, potrivit ultimei evaluări a Institutului pentru Studiul Războiului.

Recapitularea de dimineață a evenimentelor recente privind invazia rusă (ora 07:15)

  • Volodimir Zelenski a spus miercuri că apărătorii din orașul Severodonețk au provocat pierderi majore trupelor ruse în timpul a ceea ce el a numit o bătălie foarte aprigă și foarte dificilă.
  • Forțele ruse controlează cea mai mare parte a orașului strategic Severodonețk și bombardează puternic orașul geamăn Lysychansk, provocând pagube majore, a declarat guvernatorul regiunii Lugansk.
  • Rusia atacă obiective din domeniul alimentar și agricol pentru a speria lumea și a o determina să accepte un acord de redeschidere a Mării Negre în condițiile Moscovei, a declarat șeful regiunii Nikolaev, unde a fost lovită în weekend o importantă facilitate de depozitare a produselor agricole.
  • Zelenski a afirmat că Ucraina va lansa săptămâna viitoare o „Carte a călăilor” pentru a detalia crimele de război.
  • Doi britanici și un marocan care au fost capturați în timp ce luptau pentru Ucraina ar putea fi condamnați la pedeapsa cu moartea după ce au pledat vinovați în fața unui tribunal separatist din estul Ucrainei, a anunțat agenția de știri rusă RIA.
  • Peste 1.000 de soldați ucraineni care s-au predat în orașul Mariupol au fost transferați în Rusia pentru a fi anchetați, a anunțat agenția de știri rusă de stat Tass, citând o sursă din cadrul forțelor de ordine ruse.
  • Turcia l-a primit pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov pentru discuții menite să relanseze procesul de pace din Ucraina, aflat în impas, și să găsească o modalitate de redeschidere a porturilor ucrainene pentru transporturile de cereale.
  • În urma discuțiilor, Turcia a declarat că un plan propus de ONU pentru redeschiderea porturilor ucrainene este rezonabil, dar că sunt necesare mai multe negocieri.
  • Lavrov a declarat că Ucraina va trebui să îndepărteze minele din porturile sale pentru a permite redeschiderea acestora. El a spus și că o întâlnire între președintele rus și cel ucrainean ar putea avea loc doar după reluarea negocierilor de pace.
  • Reprezentanții Rusiei în părțile ocupate ale provinciei Zaporojie au anunțat că intenționează să organizeze un referendum privind aderarea la Rusia la o dată nespecificată în cursul acestui an.
  • Ucraina ar putea exporta cel mult doar două milioane de tone de cereale pe lună dacă Rusia refuză să ridice blocada din porturile țării de la Marea Neagră, a declarat vicepremierul ucrainean pentru politică agrară și alimentație.

Zelenski: În Severodonețk se decide soarta Donbasului

06:05 Președintele Ucrainei a declarat că Severodoneţk „rămâne epicentrul confruntării” cu Rusia: „În multe feluri, acolo se decide soarta Donbasului nostru”.

05:42 Legiunea internaţională pentru apărarea Ucrainei a denunţat procesul împotriva unui voluntar britanic ce a fost capturat de separatişti.

01:02 Un ucrainean recrutat de serviciile secrete ale Moscovei pentru a furniza rușilor coordonate pe baza cărora au fost lansate atacuri asupra Kievului a fost condamnat la opt ani de închisoare.

00:40 Un sondaj în rândul ucrainenilor arată că 90,3% din populaţie este încrezătoare în victoria țării în războiul cu Rusia.

––––-

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro