Sari direct la conținut

Separatiștii pro-ruși din Donbas anunță că negociază deja cu Coreea de Nord să le trimită muncitori: „Sunt foarte calificați și disciplinați”

HotNews.ro
Olga Makeeva, ambasadoarea RPD la Moscova, si ambasadorul Coreei de Nord, Foto: Telegram
Olga Makeeva, ambasadoarea RPD la Moscova, si ambasadorul Coreei de Nord, Foto: Telegram

Separatiștii pro-ruși din autointitulata „Republica Populară Donețk” (RPD) au anunțat că negociază deja cu Coreea de Nord pentru a primi muncitori care să ajute la reconstruirea teritoriilor ocupate, relatează TASS.

„Ministerul Afacerilor Externe din RPD negociază pentru implicarea constructorilor, inclusiv a celor din Coreea de Nord, în reconstrucția teritoriilor RPD. Anterior, înainte de sancțiunile occidentale, Coreea de Nord și-a trimis constructorii în alte țări, aceștia au dezvoltat un anumit model”, a declarat liderul separatiștilor din Donețk, Denis Pușilin, într-o intervenție în emisiunea lui Vladimir Soloviov.

„Constructorii din Republica Populară Coreeană sunt foarte calificați, disciplinați și arată într-adevăr rezultate foarte bune”, a adăugat Pușilin, precizând că primul grup de „specialiști” nord-coreeni ar trebui să ajungă în Donețk în viitorul apropiat pentru „a stabili sfera de activitate”.

Comentariile sale vin după ce în luna iulie ambasadorul Rusiei la Phenian, Alexandr Matsegora, a afirmat că Moscova dorește reconstruirea teritoriilor ucrainene ocupate cu muncitori din Coreea de Nord.

„Muncitorii coreeni extrem de calificați și harnici sunt pregătiți să lucreze în cele mai dificile condiții, ei vor fi un activ important în problema serioasă a restabilirii ordinii sociale, infrastructurii și instalațiilor industriale [din Donbas], distruse de ucrainonaziști”, a declarat Matsegora pe 19 iulie.

Separatiștii din Donețk fac planuri cu Coreea de Nord

Ulterior, separatiștii pro-ruși au anunțat că au invitat Coreea de Nord să participe la „tribunalul internațional” care ar urma să îi judece pe prizonierii de război capturați în Ucraina.

Deși independența celor două entități separatiste din estul Ucrainei, așa-zisele republici populare Donețk și Lugansk (RPL), a fost recunoscută de Siria și, ulterior, Coreea de Nord, niciunul dintre cele două state nu și-a exprimat până acum dorința de a participa la un astfel de tribunal.

Denis Pușilin anunțase la sfârșitul lunii mai că Republica Populară Donețk va înființa un „tribunal internațional” care să judece prizonierii de război capturați în Ucraina.

Până acum independența RPD și RPL a fost recunoscută de cele două țări menționate anterior și Rusia. Separatiștii pro-ruși și Moscova susțin însă că numărul acestora s-ar ridica de fapt la 5, incluzând aici și Osetia de Sud și Abhazia, cele două entități separatiste din Georgia.

Urmărește ultimele evoluții din a 167-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro