Sari direct la conținut

Amenințările Kremlinului înainte de anexarea oficială a regiunilor din Ucraina / Rusia va încorpora zone pe care nu le controlează

HotNews.ro
Dmitri Peskov si Vladimir Putin, Foto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia
Dmitri Peskov si Vladimir Putin, Foto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

Kremlinul a declarat vineri că Rusia va încorpora ”de jure” părți ale Ucrainei pe care nu le controlează și va considera atacurile împotriva oricărei părți a regiunilor din Ucraina pe care este pe cale să le anexeze ca fiind acte de agresiune împotriva Rusiei, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, de asemenea, reporterilor că Rusia va încorpora „de drept” părți ale Ucrainei care nu se află sub controlul forțelor rusești în Ucraina, ca parte a demersului său de a anexa cele patru regiuni din Ucraina.

Rusia vrea să anexeze regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina după ce a organizat ceea ce a numit referendumuri în zonele ocupate din Ucraina.

Întrebat de reporteri care vor fi granițele pentru noile teritorii, Peskov nu a putut răspunde cu exactitate, potrivit agenției rusă de presă TASS.

„Republicile populare Donețk și Lugansk sunt recunoscute de Rusia în cadrul granițelor din 2014. În ceea ce privește teritoriile din regiunile Herson și Zaporojie, trebuie să clarific acest lucru. Vom clarifica totul astăzi”, a declarat Peskov.

Putin susține că recunoașterea independenței regiunilor ucrainene respectă dreptul internațional

Guvernele occidentale și Kievul au declarat că voturile au încălcat dreptul internațional și au fost coercitive și nereprezentative.

Înainte de discursul de vineri, de la ora 15, în care vrea să anunțe anexarea teritoriilor, președintele rus Vladimir Putin a semnat joi seară decretele de recunoaștere a regiunilor ucrainene Zaporojie și Herson ca teritorii independente, notează publicația rusă Kommersant.

În ambele decrete se precizează că decizia privind independența regiunilor a fost luată „în conformitate cu principiile și normele universal recunoscute ale dreptului internațional”, precum și cu principiul „drepturilor egale și al autodeterminării popoarelor, consacrat în Carta ONU”.

Ambele decrete au intrat în vigoare din momentul publicării.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro