Sari direct la conținut

Anecdotă cu iz penal. Trei ani după gratii pentru un banc despre Șoigu postat de un rus pe rețelele de socializare

HotNews.ro
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, Foto: Rusian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, Foto: Rusian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Un bărbat din regiunea Riazan din centrul Rusiei s-a ales cu dosar penal pentru „discreditarea” armatei din cauza unei glume despre retragerea trupelor Moscovei din Herson, relatează publicația independentă rusă Meduza.

Vasili Bolșakov, un bărbat din orașul Kasimov, regiunea Riazan, este urmărit penal în baza Codului Penal rus pentru „discreditarea” forțele armate după ce a postat o anecdotă pe rețeaua de socializare rusească VKontakte, potrivit avocatului său Andrei Kuriatnikov, a anunțat OVD-Info, o organizație de monitorizare a drepturilor omului care urmărește persecuțiile politice.

Bolșakov riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare pentru bancul care a fost publicat pe 9 noiembrie 2022, ziua în care ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ordonat retragerea trupelor de pe malul drept al râului Nipru, în regiunea Herson.

  • „A trecut ceva timp de când nu am mai citit bancuri cu adevărat amuzante:
  • – Serghei, de ce ne retragem din Herson?
  • – Volodia, deci tu însuți ai ordonat eliberarea Ucrainei de fasciști și naziști…”, a scris Bolșakov pe rețelele de socializare.

În Rusia, un dosar penal pentru „discreditarea” repetată a armatei ruse poate fi deschis împotriva celor care au fost amendați de o instanță în temeiul unui articol administrativ similar în cursul anului precedent.

Bolșakov a fost amendat cu 30.000 de ruble în iulie 2022 din cauza unor comentarii făcute tot pe Vkontakte, a scris OVD-Info, citând date de la Tribunalul Districtual Kasimov.

Urmărește ultimele evoluții din a 384-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro