Sari direct la conținut

VIDEO „Au sărit ca popcornul în microunde”. Coloană militară rusească, distrusă în Zaporojie

HotNews.ro
Soldat ucrainean atacă pozițiile rusești în Zaporojie, Foto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia
Soldat ucrainean atacă pozițiile rusești în Zaporojie, Foto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia

În timp ce toți ochii au fost ațintiți asupra tulburărilor interne din Rusia, luptele continuă pe linia frontului din Ucraina.

14:33Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că a respins tentativele de atac ale forțelor ucrainene în regiunile ucrainene Donețk și Zaporojie, au relatat agențiile de presă rusești, citate de Reuters.

Departamentul rus al apărării a precizat că a respins 10 atacuri în zona Bahmut. Reuters preciează că nu a putut verifica imediat informațiile de pe câmpul de luptă.

……

Insurgența lui Evgheni Prigojin, care s-a terminat în 24 de ore, a ținut toată presa concentrată pe cea mai criză cu care s-a confruntat președintele rus Vladimir Putin de când a preluat puterea în Rusia.

În tot acest timp, ofensiva armatei ucrainene a continuat, după cum a afirmat și un oficial din domeniul apărării, care a precizat că trupele Kievului au atacat simultan în mai multe direcții.

Pe rețelele de socializare au aprăut imagini care arată o coloană imensă de fum negru, după ce mai mult vehicule militare rusești, care se presupune că transportau muniții, sunt aruncate în aer.

Atacul a avut loc în regiunea Zoporojie, unde până acum Ucraina a revendicat „succese parțiale”.

Înregistrarea video distribuită pe Twitter este însoțită și de un comentariu sarcastic ce amintește de rebeliunea lui Prigojin care a ținut ucrainenii în fața televizioarelor cu importante cantități de popcorn, pe rețelele de socializare fiind un adevărat festival de ironii pe această temă.

„Au sărit ca popcornul în microunde”, scrie internautul referindu-se la vehiculele militare rusești care au fost lovite de trupele ucrainene.

În zona Zaporojie, și armata ucraineană a pierdut echipament militar oferit de Occident pentru a fi folosit în controfensivă.

Canalul rusesc de Telegram Rybar susținea sâmbătă seară că următoarea fază a contraofensivei ucrainene ar fi început pe toată linia frontului, nu doar în rgiunea Zaporojie, sudul Donețkului și în Bahmut.

Alți bloggerii ruși au relatat că sâmbătă, Forțele Armate ucrainen au făcut progrese semnificative în apropiere de Robotîne din regiunea Zaporojie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro