Sari direct la conținut

Ucraina confirmă atacul direct în care a murit generalul Oleg Țokov, un înalt comandant rus, în regiunea Zaporojie

HotNews.ro
Generalul-locotenent Oleg Țokov, Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia
Generalul-locotenent Oleg Țokov, Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Statul Major al Forţelor Armate din Ucraina a confirmat că mai mulţi militari ruşi şi-au pierdut viaţa într-un atac ucrainean asupra hotelului Duna din oraşul ucrainean Berdiansk, în care, potrivit diverselor canale Telegram, ar fi murit generalul rus Oleg Tsokov, transmite EFE.

„În Berdianskul ocupat temporar, în regiunea Zaporojie, ca urmare a unui atac direct, în timpul nopţii, s-a confirmat că trupurile soldaţilor ruşi au fost transportate cu camioane la morga locală”, se menţionează în comunicatul Statului Major ucrainean, care nu precizează data la care s-au petrecut evenimentele, notează Agerpres.

Olga Skabeeva, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare ale postului de stat Rossiya-1, pare să confirme moartea generalului Oleg Țokov, despre care generalii ucraineni au spus că a fost ucis marți în apropiere de orașul ocupat Berdiansk, relatează CNN.

Olga Skabeeva a declarat în emisiunea sa de miercuri: „A fost clarificat pentru telespectatorii noștri, deși nu au existat informații oficiale de la Ministerul Apărării, toată presa a raportat deja”, adăugând că adjunctul comandantului a fost ucis.

Berdiansk, ocupat din februarie 2022

Berdiansk este situat pe malul Mării Azov în sud-estul Ucrainei şi a fost ocupat de forţele ruse pe 27 februarie anul trecut, la scurt timp după declanşarea invaziei pe scară largă a Rusiei asupra Ucraina.

De când, în luna mai, a fost anunţată sosirea rachetelor britanice Storm Shadow cu rază lungă de acţiune, Ucraina şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii, armamentelor, centrelor logistice şi concentrărilor de trupe ruseşti aflate departe de front.

Storm Shadows sunt rachete de precizie care sunt lansate din aeronave şi lovesc ţinte la o distanţă maximă de peste 250 de kilometri.

Cea mai lungă rază de acţiune pe care a avut-o Ucraina până când a primit aceste rachete britanice a fost de circa 80 de kilometri distanţă, graţie sistemului HIMARS trimis de SUA.

Rachete SCALP pentru Ucraina

La summitul NATO desfăşurat marţi şi miercuri la Vilnius, Franţa a anunţat că va trimite în Ucraina rachete SCALP, o tehnologie de război cu caracteristici similare Storm Shadow.

Aliaţii occidentali ai Ucrainei nu permit Kievului să-şi folosească armele împotriva teritoriului Federaţiei Ruse, aşa că utilizarea lor ar trebui să fie limitată la teritoriile ucrainene aflate temporar sub ocupaţie rusă.

Urmărește ultimele evoluții din a 505-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro