Sari direct la conținut

Reacția oficială a MApN privind drona rusească căzută în România: „Elemente care pot fi asimilate unor resturi de dronă, specialiștii fac expertize tehnice”

HotNews.ro
Locul aproximativ unde ar fi cazut drona ruseasca langa Izmail, Foto: Hotnews
Locul aproximativ unde ar fi cazut drona ruseasca langa Izmail, Foto: Hotnews

Ministerul Apărării din România a confirmat, oficial, miercuri după-amiază că în seara de marți a identificat în apropierea satului Plauru, peste Dunăre de portul ucrainean Izmail, „elemente care pot fi asimilate unor resturi de dronă”, dar că specialiștii MApN care au ridicat probele vor face „expertize tehnice” care să permită stabilirea provenienței acestora, în contextul în care Ucraina a anunțat încă de luni că o dronă rusească s-a prăbușit și explodat pe teritoriul României.

Comunicatul MApN, integral:

  • Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a deplasat, miercuri, 6 septembrie, în localitățile Ceatalchioi și Chilia Veche, județul Tulcea, unde a discutat cu cetățenii și autoritățile localităților aflate în proximitatea atacurilor executate de Federația Rusă asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei, despre problemele cu care aceștia se confruntă.
  • În cursul acestei după-amiezi, ministrul urmează să se deplaseze și în municipiul Galați.
  • Echipa condusă de ministrul apărării naționale, din care au făcut parte șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Viorel Pană, s-a informat cu privire la situația concretă din zonele vizitate și a informat autoritățile locale despre faptul că vor fi luate măsuri suplimentare pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României.
  • Echipa MApN s-a deplasat și în proximitatea satului Plauru în care echipele de investigare ale MApN au descoperit, în cursul serii de 5 septembrie, elemente care pot fi asimilate unor resturi de dronă. Specialiștii trimiși de MApN la fața locului au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienței și caracteristicilor acestora.
  • Concluziile formulate de specialiștii MApN, în urma finalizării investigațiilor, vor fi comunicate public cu maximă celeritate.

VEZI ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro