Sari direct la conținut

FOTO Locul din Ceatalchioi în care a căzut drona rusească. Localnicii spun că au găsit o bucată de metal

HotNews.ro
Satul Plauru, Ceatalchioi, Foto: Adi Iacob/ HotNews.ro
Satul Plauru, Ceatalchioi, Foto: Adi Iacob/ HotNews.ro

Războiul de la granița țării noastre pare că a început să lase urme într-un sat din România. Locul în care drona rusească despre care ucrainenii au spus că a căzut pe teritoriul nostru, lucru negat timp de două zile de înalți oficiali români, a fost identificat de localnicii din Plauru, comuna Ceatalchioi , care se află peste Dunăre de portul Izmail, lovit intens de Moscova. Acolo a ajuns miercuri și ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, unde a dat nas în nas cu jurnaliștii Antena 3 CNN. O echipă a Armatei Române a adunat fragmente, despre care MApN spune că ar putea fi dintr-o dronă, pentru a le analiza.

Sătenii din satul Plauru spun că alarmele de raid aerian au devenit un lucru obișnuit și văd mereu drone care survolează deasupra locuințelor lor.

Costel și Daniela Tănase din satul Plauru au ajuns în zona de unde armata a ridicat bucăți din ceea ce par a fi de la o dronă, așa cum a declarat și ministrul apărării, Angel Tîlvăr, după ce o echipă Antena 3 CNN a descoperit din întâmplare. că oficialul se află în zonă.

În imaginile furnizate HotNews de către localnici se poate observa că în locul impactului iarba și copacii sunt arși pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați.

FOTO: Costel și Daniela Tănase din satul Plauru

De asemenea, ei spun că au văzut acolo și o bucată de fier.

FOTO: Costel și Daniela Tănase din satul Plauru

Daniela Tănase a declarat pentru HotNews că locul unde a căzut drona se află cam la 1 kilometru de satul Plauru.

„Arsura arată de parcă ar fi fost suflul unei explozii”, a spus femeia.

În ceea ce privește atacul de noaptea trecută, femeia spune că două drone au fost doborâte deasupra Izmailului și ar fi căzut pe malul ucrainean.

Rusia a atacat din nou noaptea trecută cu drone infrastructura portuară din Izmail, regiunea Odesa, pe Dunăre, la graniţa cu România, au anunţat joi autorităţile locale citate de agenţia EFE, care remarcă faptul că este al patrulea atac ce vizează districtul, sectorul său agricol şi porturile dunărene din regiune, la care Ucraina a recurs după începerea invaziei militare ruseşti ca alternativă la blocarea Mării Negre, potrivit Agerpres.

Ministerul Apărării din România a confirmat miercuri că bucăți dintr-o dronă rusească folosită la atacurile împotriva portului Izmail, aflat la 250-300 de metri peste brațul Chilia, au fost descoperite pe teritoriul românesc.

NATO nu are niciun indiciu că fragmentele de dronă găsite pe teritoriul României au fost cauzate de un atac intenționat lansat de Moscova împotriva țării noastre, a declarat joi șeful alianței, Jens Stoltenberg, informează Reuters.

În cea mai recentă comunicare a MApN de joi, ministerul susține că ultima serie de atacuri ale Rusiei cu drone kamikaze asupra porturilor ucrainene de la Dunăre a fost monitorizată „în timp real”.

„Din informațiile obținute prin sistemele electronice de supraveghere și prin celelalte mijloace de monitorizare nu au rezultat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României”, afirmă MApN,

VEZI ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro