Sari direct la conținut

Rusia susține că şi-a crescut de 50 de ori producţia de muniţie pentru războiul pe care îl duce în Ucraina

HotNews.ro
compania rusa de aparare Rostec , Foto: Timon Schneider | Dreamstime.com
compania rusa de aparare Rostec , Foto: Timon Schneider | Dreamstime.com

Compania rusă apărare Rostec, deţinută de stat şi supusă sancţiunilor occidentale, a crescut de 50 de ori producţia de muniţie pentru arme de calibru mic şi rachete pentru lansatoare multiple de la începutul războiului din Ucraina, a declarat joi directorul său general, Serghei Cemezov.

„Am crescut de 50 de ori producţia de muniţie pentru arme de calibru mic şi sisteme de lansatoare multiple”, a declarat el în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus, Vladimir Putin, de la care au fost difuzate fragmente la televiziunea de stat, relatează EFE și Agerpres.

În plus, a subliniat el, corporaţia a crescut producţia de transportoare blindate de 5,5 ori şi producţia de tancuri de război de şapte ori.

„Este o creştere globală”, a spus şeful Rostec, unul dintre cei mai mari producători mondiali de arme, avioane, elicoptere şi alte echipamente.

Mai multe instituţii media ruseşti independente au denunţat că Rostec eludează sancţiunile impuse de Occident prin intermediul unor companii paravan care le permit să importe componente supuse restricţiilor şi indispensabile pentru fabricarea de rachete şi drone.

Atât Putin, cât şi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, au informat în ultimul an despre creşterea producţiei de arme în ţară.

Preşedintele rus anunţa în septembrie că producţia de vehicule blindate s-a triplat în primele nouă luni ale acestui an.

Putin a cerut în repetate rânduri o creştere a producţiei de echipamente antiaeriene, anti-baterie şi, în special, drone. (sursă foto Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro