Sari direct la conținut

Rusia susține că a respins un atac cu drone navale ucrainene asupra unor „nave civile” pe Marea Neagră

HotNews.ro
Navă rusească de război, Foto: - / Sputnik / Profimedia
Navă rusească de război, Foto: - / Sputnik / Profimedia

Moscova a afirmat sâmbătă că a respins fără pagube un atac cu drone ucrainene asupra unor „nave de transport civile” rusești, vineri seara, în zona de sud-vest a Mării Negre, o importantă rută pentru exporturile de materii prime pentru ambele țări, transmite Reuters.

Într-un comunicat postat pe aplicația de mesagerie Telegram, Ministerul rus al Apărării a susținut că Ucraina a încercat „un atac terorist asupra navelor de transport civile rusești cu ajutorul unor drone navale semi-submersibile în zona de sud-vest a Mării Negre”.

Ministerul condus de Serghei Șoigu a adăugat că o dronă navală ucraineană implicată în atac a fost distrusă cu tiruri de artilerie, iar restul au fost dezactivate de războiul electronic.

Nicio navă civilă sau militară rusă nu a fost avariată, a adăugat acesta.

Reuters precizează că nu a putut verifica versiunea rusă și până la acest moment nu a venit nicio reacție din partea Ucrainei.

Marea Neagră este o rută vitală pentru exporturile de cereale și petrol ale Rusiei și Ucrainei.

În iulie anul trecut, Rusia a refuzat să reînnoiască acordul negociat de Turcia care prevedea exporturi sigure de cereale prin această regiune.

Nu a fost clar unde anume ar fi avut loc atacul de vineri.

Partea de sud-vest a Mării Negre se învecinează cu strâmtoarea Bosfor din Turcia.

În ultimele luni, Ucraina a organizat o serie de atacuri cu drone și rachete asupra țintelor militare rusești din Marea Neagră, scufundând cel puțin o navă militară și avariind altele.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro