Sari direct la conținut

Ucraina: Un funcționar electoral rus din teritoriile ocupate a fost ucis într-o explozie / „Un act terorist”, reclamă oficialii ruși

HotNews.ro
Evgheni Balitki alaturi de Vladimir Putin la Kremlin, Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Profimedia
Evgheni Balitki alaturi de Vladimir Putin la Kremlin, Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Profimedia

O funcționară care lucra cu autoritățile ruse și care era responsabilă cu alegerile a fost ucisă miercuri când mașina sa a explodat la Berdiansk, pe teritoriul ucrainean ocupat de Moscova, au anunțat autoritățile locale de ocupație, potrivit AFP.

Potrivit anchetatorilor, „un dispozitiv exploziv improvizat a fost plasat sub vehiculul” acestei membre a comisiei electorale locale.

„Când femeia s-a urcat în mașină (…), dispozitivul a explodat”, au adăugat ei într-un comunicat.

Șeful local al ocupației ruse în această regiune din sudul Ucrainei, Evgheni Balițki, a denunțat pe Telegram „un act terorist” și „o tentativă de intimidare”, cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale ruse din 15-17 martie, care vor avea loc tot în teritoriile ocupate.

Mai mulți oficiali ai ocupației ruse sau colaboratori ai acesteia în Ucraina și în Crimeea anexată au fost uciși sau răniți în atacuri și atentate cu bombă puse pe seama Kievului în ultimii doi ani.

De asemenea, în Rusia au avut loc atacuri sau tentative de asasinat împotriva activiștilor care susțin atacul asupra Ucrainei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro