A început vaccinarea personalului medical și în spitalele suport COVID. Managerul Institutului Marius Nasta: Vaccinarea înseamnă responsabilitate față de viața noastră și a celor de lângă noi
Campania de vaccinare continuă astăzi cu personalul medical din spitalele suport COVID, după ce în primele 3 zile au fost vaccinate doar cadre medicale din 10 spitale COVID din prima linie. „Ca medic și mamă consider că vaccinarea înseamnă responsabilitate față de viața noastră și a celor de lângă noi”, spune Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, spital suport COVID.
Managerul Institutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, a mărturisit, pentru HotNews.ro, că abia aștepta acest moment, când ea și colegii săi vor putea fi vaccinați împotriva COVID-19.
La Institutul Marius Nasta, vaccinarea a început astăzi la ora 9:30, primele cadre medicale vaccinate fiind:
- decanul de vârstă al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Prof. Dr. Florin Mihălțan.
- studentul voluntar Nae Marian, cel mai tânăr membru al echipei Institutului Marius Nasta.
- Daniela Voinea, asistent medical care a trecut prin infecție COVID.
Campania de vaccinare continuă astăzi în spitalele din prima linie COVID și în spitalele de suport.
2.778 de cadre medicale din spitalele din prima linie COVID au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer BioNTech în primele 3 zile ale campaniei. Printre cei vaccinați s-au înregistrat, în cele 3 zile, și 7 reacții adverse „comune și minore”, potrivit autorităților: două reacții de tip local, cu durere la locul injectării, și cinci reacții generale – două febrile și trei alergice, de tip urticarie.
În primele 3 zile ale campaniei au fost vaccinate doar cadre medicale din 10 spitale COVID din linia întâi: Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș din București, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie din Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara, Spitalul de Pneumoftiziologie Nicolae Rustea din Baia Mare și Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.