Sari direct la conținut

Adrian Wiener: România trece printr-o catastrofă umanitară. În ultimele 24 de ore am înregistrat o mortalitate peste dublul Europei și de 6 ori mai mult decât media lumii

HotNews.ro
Adrian Wiener, coordonatorul Spitalului COVID din Arad, Foto: Arhiva personala
Adrian Wiener, coordonatorul Spitalului COVID din Arad, Foto: Arhiva personala

​România trece printr-o „catastrofă umanitară”, iar în ultimele 24 de ore am înregistrat o mortalitate cauzată de COVID peste dublul Europei și de 6 ori mai mare decât media lumii, afirmă Adrian Wiener, medic coordonator al spitalului COVID din Arad în prima parte a pandemiei și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. „10.000 de persoane internate în spital, dintre care 300 de copii. Peste 1.000 de oameni cu formă severă sau critică de boală luptă pentru fiecare respirație pe un pat de ATI”, subliniază Adrian Wiener.

„Din totalul deceselor raportate ieri în lumem 5% sunt români. 11,5% din decesele Europei sunt în România. Covârșitoarea majoritate a acestor decese erau evitabile, prin vaccinare, prin măsuri de protecție”, subliniază Adrian Wiener, medic și deputat USR.

Cauzele pentru care am ajuns la această „implozie socială”, în opinia lui Adrian Wiener:

  • „Scăderea încrederii în autorități, in decidenți, în clasa politică; de înțeles după 30 de ani de viermuială, impostură, jaf și exhibiționism politic înfiorător;
  • Automizarea societății în care trăim; lipsa acuității pentru binele comun; zidurile pe care le-am ridicat în jurul nostru. Lipsa coeziunii face aproape imposibil efortul colectiv necesar în cazul unei catastrofe;
  • Gradul redus de alfabetizare științifică; lipsa gândirii critice; vocea criminală a antivacciniștilor militanți a răzbătut și are ecouri în mult prea mulți dintre compatrioții noștri: ‘vaccinul îți modifică ADN-ul, ‘devii infertil’, ‘e un experiment’, ‘e doar o gripă’, ‘asasinii’, ‘botnițele’ – expresii care au ucis și vor continua să ucidă oameni. La propriu.
  • Politizarea crizei sanitare – hienele politice care au decredibilizat permanent orice măsură, orice îndemn, orice decizie pentru a mai câștiga ‘favorabilitate’ sau ‘intenție de vot’ sau care or mai fi indicatorii de prin sondaje. Avem un partid care a asumat doctrinar antivaccinismul; acești oameni au cimitire în spate. Au întreținut constant și susținut ezitarea la vaccinare.”

„Evoluția catastrofei în desfășurare depinde, pe termen scurt, de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, mai puțin de decidenți. Dacă alegem sau nu să fim parte a efortului de diminuare a transmiterii comunitare; dacă alegem să purtăm mască, să evităm deplasările neesențiale, să ne vaccinăm- dacă nu am făcut-o încă. De cum reușim să avem grijă unii de alții. Decizia fiecăruia dintre noi și a noastră ca și comunitate poate avea impact asupra numărului de decese, asupra încărcării secțiilor de ATI, asupra suferinței de nedescris din spitale”, este concluzia lui Adrian Wiener.

ARHIVĂ COMENTARII
Elfu • 2024-03-05 11:39:35
ar trebui recuperat ceva bani de la manageri si dati afara fara posibilitatea de angajare la stat (asta intr-o tara normala) AVAS era actionarul majoritar la un moment dat ... (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului) si asta spune multe.
0 15
RobertRO • 2024-03-05 11:41:57
Este timpul ca Avioane Craiova sa isi recunoasca ceea ce este evident: incompetenta. In doi ani nu doar nu au livrat 10 avioane, dar nici macar unul nu este finalizat. O prima masura ar fi ca toti cei din management (de sus pana jos) sa fie dati afara si inlocuiti cu altii. Pe criterii de competenta, nu de relatii sau sinecuri. Daca nici aceasta masura nu da rezultate intr-un termen scurt, atunci fabrica ar trebui desfiintata. Nu are niciun sens sa platim bani publici pentru rezultate nule.
0 14
un_moftangiu • 2024-03-05 11:44:58
Este un lucru mai degraba obisnuit in lumea echipamentelor militare avansate. Incepand cu Rusia si terminand cu SUA intarzierile in aceste programe sunt absolut obisnuite. Tehnica evolueaza foarte repede si ceea ce pare acum ca este top peste 5 ani la inchiderea proiectului deja este fumat. Si mai sunt si altele. Important este sa continui sa existi in aceastra industrie extrem de competitiva. Nu sunt multe tari care construiesc avioane de lupta chiar si la nivelul celui de antrenament.
11 0
Dartanian , Dacu' Liber • 2024-03-05 12:19:13
Si in tot timpul asta batalioane de bugetari paraziti isi incaseaza lefuri babane & sporuri & prime de succes ... Trai neneaca , pe banii babachii ... ( babacu' , Domeniul Privat , sireacu ...) S'apucara si oltenii sa faca aveoane ... Nota . Baa, numiti baaa fabrica la singular ! : Fabrica de Avion Craiova !
0 15
Tutea • 2024-03-05 12:20:35
Mulțumim USL. "Siguranță și încredere!"... doar în ce nu are legătură cu statul român.
0 12
Inapasevedeinvers • 2024-03-05 12:54:42
Se mai numea si Fabrica de Avion - Craiova
0 5
rsbl • 2024-03-05 12:56:02
Statul la Stat
0 7
Niciaici • 2024-03-05 14:07:33
amuzant articol, dar si mai amuzant este cum oamenii care comenteaza aici chiar trateaza subiectul de parca ar fi ceva serios :))
4 0
Gambeta • 2024-03-05 22:01:30
Interesant este că nu se ia nici o măsură punitivă. Au tocat aia 20 de milioane de euro și tot ce "au livrat" până acum au fost niste vorbe goale. Cum este posibil să se plătească în avans 30% din valoarea contractului fără nici o livrare, test etc. când termenul minim de plată la stat este de 30 de zile de la data recepției? Iar recepția durează în cazul produselor complexe cum sunt și aceste avioane. Nu e suficient să îl arăți pe calculator. Trebuie verificate îndeplinirea tuturor cerințelor din caietul de sarcini. Adică testarea tuturor sistemelor. Cum este posibil d-lor gradați?! De unde ia statul înapoi banii dați dacă impotenții de la Craiova se declară depășiți de situație?
0 1
INTERVIURILE HotNews.ro